Momo-challenge krijgt z’n eigen film van de makers van ‘The Ring’ en ‘It’

De Momo-challenge, die een tijdje geleden viraal ging en tieners aanzette tot zelfverminking en in een extreem geval zelfs zelfmoord, krijgt z’n film. Producenten Roy Lee en Taka Ichise zetten hun schouders onder het project, en dat zijn niet de minsten. Zij stonden al achter horrorklassiekers als The Ring en It.

‘Mother Bird’ is een kunstwerk van de Japanse kunstenaar Keisuke Aiso maar werd wereldberoemd als beeld van de gevaarlijke Momo-challenge. Die zette nu ongeveer al een jaar geleden jongeren aan tot zelfverminking.

Japanse floklore

Een anoniem persoon stuurde jongeren, onder de naam Momo, berichten via WhatsApp en spoorde ze aan verschillende uitdagingen te doen. Velen gingen daarop in, omdat de persoon dreigde informatie over hen te weten en bekend te zullen maken als ze zouden weigeren. Die uitdagingen gingen zover dat ze leidden tot zelfverminking en in één extreem geval zelfs tot zelfmoord.

Een verhaal uit een horrorfilm zou je denken, maar het was dus wel degelijk realiteit. Al vindt Orion Pictures het verhaal nu toch een film waard, zo meldt entertainmentwebsite Deadline. Want zij werken nu samen met het Vertigo Entertainment van producent Roy Lee en producer Taka Ichise aan een film over Momo.

Wat het verhaal van de film juist zal zijn, is nog onduidelijk. Al bestaat de kans dat de film verder gaat dan enkel de recente, digitale geschiedenis. Het ‘Mother Bird’-beeld van Aiso is namelijk gebaseerd op de legende van Ubume, een giftige vogel uit de Japanse folklore die kinderen ontvoert.

The Ring en It

Die Lee en Ichise zijn niet de eerste de beste als het op horrorfilms aankomt. Samen stonden ze zo al achter The Grudge en ook de The Ring-franchise. Lee zorgde recent zo ook nog voor de best verdienende horrorfilm ooit in de geschiedenis van Hollywood met It en werkt momenteel ook aan de opvolger It: Chapter 2.

Meer
Lees meer...