Left Right
scrollTop top

Mondmasker dragen vanaf vandaag verplicht in Parijs


Parijs Frankrijk Mondmasker coronavirus
© Mensen met een mondmasker in Parijs, Frankrijk – Bron: Isopix

In grote delen van de Franse hoofdstad Parijs is het sinds vandaag verplicht om een mondmasker te dragen. Die verplichting komt er nadat het aantal coronabesmettingen er de laatste tijd steeds meer toeneemt.

Parijs merkt sinds halverwege juli opnieuw een toenemende stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus in de stad en de regio daarrond. Daarom geldt er al enige tijd een mondmaskerplicht in besloten openbare ruimtes. Die regel wordt nu uitgebreid.

Drukke straten en pleinen

Vorig week is beslist dat iedereen van 11 jaar of ouder ook in het openbaar in “bepaalde drukke zones” in Parijs een mondmasker moet dragen. Het gaat om drukke centrumstraten, markten, de oevers van de rivieren in de stad en de beroemde heuvel van Montmartre. Op sociale media verspreidde de stad een gedetailleerd kaartje met alle straten en pleinen waarop je een mondmasker moet dragen.

De nieuwe regel is ingegaan op maandagmorgen om 8 uur. Volgens de autoriteiten blijft de regel minstens een maand van kracht, maar bestaat de kans dat de specifieke plaatsen waarop het verplicht is om een mondmasker te dragen aangepast worden, afhankelijk van het aantal vastgestelde besmettingen en de drukte in de stad.

20- à 30-jarigen

Het gemeentebestuur van Parijs maakte de nieuwe richtlijn zaterdag al bekend. Het gaf toen ook meer duiding over de huidige situatie van de epidemie in de regio Ile-de-France rond Parijs. Daar worden op dit moment dagelijks zo’n 400 coronabesmettingen vastgesteld.

In totaal keren 2,4 procent van de tests positief terug. Dat is een stuk meer dan het nationale gemiddelde van 1,6 procent. Volgens Parijs is het aantal besmettingen vooral hoog bij 20- à 30-jarigen. Deskundigen waarschuwen dat Frankrijk op elk moment de controle kan verliezen over de corona-epidemie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737