Left Right
scrollTop top

‘Monsters Inc.’ krijgt een spin-offserie ‘Monsters At Work’: Mike en Sully doen ook weer mee


Monsters Inc Spin-Off
© Monsters Inc. – Disney/Pixar

Monsters Inc. is dit jaar precies 20 jaar oud. En dankzij een beetje vertraging door de coronacrisis, verschijnt een spin-offserie van de film ook nog dit jaar. Monsters At Work speelt zich af zo’n half jaar na de gebeurtenissen in Monsters Inc. en stemacteur Billy Crystal (Mike Wazowski) heeft voor het eerst meer info over de serie bekendgemaakt.

Disney en Pixar hadden niet de bedoeling om de twintigste verjaardag van Monsters Inc. met een spin-off te vieren. Nope, Monsters At Work had normaal al in 2020 moeten verschijnen. Toen was de originele film dus 19 jaar oud.

Monsters At Work

Maar door de coronacrisis is de productie van die spin-off serieus uitgesteld. In plaats van in 2020 verschijnt die dan maar in 2021 op streamingplatform Disney+. Sinds Disney dat uitstel aankondigde, is het stil geweest over Monsters At Work. Maar daar is nu verandering in gekomen.

Niemand minder dan stemacteur Billy Crystal, die twintig jaar geleden voor het eerst de stem van Mike Wazowski insprak, loste de eerste informatie over Monsters At Work. Dat deed ie tijdens een interview met entertainmentwebsite Collider.

Idolen Mike en Sully

Tijdens dat interview vertelde Crystal dat de Monsters-serie zich afspeelt zo’n halfjaar na de gebeurtenissen in de originele film. De spin-off zal voornamelijk gaan over Tyler Tuskmon (Ben Feldman). Hij is een jonge en gretige mecanicien bij Monsters Inc., de fabriek die gelach van kinderen omzet in energie.

Tyler wil er alles aan doen om te kunnen samenwerken met z’n grote idolen, Mike (Crystal) en Sully (John Goodman). Die twee spelen dus opnieuw een belangrijke rol. “We allemaal nieuwe, jonge, fantastische personages gecreëerd, die vertolkt worden door geweldige stemacteurs”, klonk het bij Crystal.

“John en ik nemen onze rol ook opnieuw op. Ik zeg het je, het is 20 jaar geleden dat Monsters Inc. gereleased werd. En de film zag er toen zo goed uit. De serie verschijnt met de 20ste verjaardag. Die ziet er echt geweldig uit. Het is hilarisch, en we amuseren ons rot terwijl we die maken.”

Monsters At Work verschijnt in de loop van 2021 op Disney+.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.546.588
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141