‘Mulan’, ‘Aladdin’ en ‘De Leeuwenkoning’: dit weten we al over alle Disney-remakes

‘Mulan’, ‘Aladdin’ en ‘De Leeuwenkoning’: dit weten we al over alle Disney-remakes

Na het succes van ‘Beauty and the Beast’ heeft Disney een nieuw gat in de markt gevonden: het hermaken van z’n oude tekenfilmklassiekers naar live action movies. Om jou een idee te geven met welke tekenfilms je best je weekends vult, hebben wij verzameld welke remakes er de komende tijd in de zalen komen. 

1. Mulan

Hét strijdlied van deze generatie, I’ll Make A Man Out Of You, wordt binnenkort ook live gezongen door de Chinese actrice Liu Yifei. Mulan wordt namelijk binnenkort gefilmd en zij en haar draakje zullen wellicht duizenden strijdvaardige meisjesharten sneller doen slaan als de live action remake van deze film in de zalen komt, al zal dat pas in maart 2020 zijn. Logisch, het filmen moet nog beginnen.

2. Aladdin

Was er ooit een mysterieuzere plaats dan Agrabah, waar de arme straatjongen Aladdin naar de hand van de koppige prinses Jasmine dingt? De sultan en zijn grootvizier Jafar hebben natuurlijk andere plannen, maar Geest en Kleedje zorgen ervoor dat ze samen toch naar A Whole New World kunnen. Het helpt dat Geest Aladdin steenrijk maakt, natuurlijk, maar de muziek en de sfeer overbrengen op het witte doek, dat wordt nog een groter kunstje.

Guy Ritchie (Sherlock Holmes) regisseert Aladdin, Mena Massoud mag gestalte geven aan de straatjongen annex prins. Naomi Scott mag Jasmine spelen en Will Smith wordt Geest. Die laatste heeft grote schoenen om te vullen: Robin Williams vervulde de oorspronkelijke rol met veel verve en humor, al verwachten we van de voormalige Fresh Prince alleen maar goede dingen.

Aladdin wordt op 24 mei 2019 gereleased.

3. Peter Pan

Van alle Disneyfilms voor kleine jongetjes is Peter Pan diegene die zich het beste leent tot een real-life make-over. Wendy Darling, de slimme jongens en kapitein Haak nemen ons mee naar het Nooitgedachtenland van Peter Pan, maar wanneer is nog niet duidelijk. Aangezien er al een heerlijke remake van Peter Pan bestond, Hook, zijn de verwachtingen hooggespannen. De regie is in handen van David Lowery, die veel ervaring heeft met CGI. De tikkende klok in de krokodil zou dus geen probleem mogen vormen.

4. De Kleine Zeemeermin

Er is nog geen releasedatum voor de remake van deze Disneyklassieker, maar wanneer Ariël en prins Eric op onze schermen komen voor De Kleine Zeemeermin, zal het met meer muziek zijn. Het grootste deel van deze film speelt zich diep in de zee af, dus wordt er wellicht nog wat aan het verhaal gesleuteld. De nieuwe muziek komt van Lin-Manuel Miranda, de nieuwe muzikale beau van Disney, die Poor Unfortunate Souls moet doen vergeten. Lindsay Lohan solliciteerde al voor de rol van Ariël, wat denken jullie?

5. De Leeuwenkoning

Van De Leeuwenkoning een live action remake maken zou natuurlijk niet lukken, maar The Lion King is té iconisch om te laten liggen. Van de eerste momenten met baby Simba, over een Hakuna Matata-meezingmoment, Mufasa aan de hemel en natuurlijk The Circle of Life: het zou heel vreemd zijn als Disney niet probeerde om ons een nostalgisch tripje op de steppen te bezorgen.

Waarschijnlijk wordt The Lion King een CGI-film, maar de stemacteurs zijn wel al gekend. James Earl Jones neemt opnieuw de stem van Mufasa voor zich, een extra nostalgiekick voor de Disneylovers. Donald Glover zal de stem van Simba inspreken, Beyoncé Knowles zal Nala zijn en doet dat ongetwijfeld met veel zwier. Hakuna Matata meezingen kan vanaf 19 juli 2019.

6. Sneeuwwitje

Eigenlijk is het vreemd dat Disney zo lang wachtte om Sneeuwwitje te hermaken met echte acteurs en actrices. De film uit 1937 is eigenlijk het echte begin van het idee van de Disney-prinsessen, en is dat niet één van de grootste succesverhalen ooit? Sneeuwwitje wordt geproducet door dezelfde mensen als Mary Poppins Returns en krijgt meer liedjes dan het origineel. Wie Sneeuwwitje zal spelen (en wie haar zeven dwergen) is nog niet duidelijk. Er is ook nog geen releasedatum.

7. Mary Poppins

Kan jij califreshalisticexpialidocious een paar keer na elkaar zeggen? Echte Mary Poppins-fans natuurlijk wel en zij zijn natuurlijk superblij met de remake van deze klassieker. Oorspronkelijk mocht Julie Andrews een kapstok uit een handtas toveren, deze keer deelt Emily Blunt de spoonfulls of sugar uit. Extra goed nieuws: Lin-Manuel Miranda, de megaster achter Hamilton, de Amerikaanse musical, zal de schoorsteenveger spelen.

Omdat ze bij Disney ook wel weten dat de échte Mary Poppins overtreffen, moeilijk wordt, is Mary Poppins Returns eigenlijk een vervolg. Michael Banks, het broertje uit het origineel, heeft daarbij al drie kinderen, Annabel, Georgie en John. Ze moeten als familie door een sterfgeval zien te raken, en uiteraard is Mary Poppins er om Michael en z’n familie te helpen. En ja, ook zusje Jane verschijnt. Voor filmlovers: ook Harry Potter-alumnus Julie Walters speelt mee in de film.

Mary Poppins Returns wordt gereleased op 19/12/2018

Gesponsorde artikelen