Left Right
scrollTop top

Mysterie rond geheimzinnige monolieten opgelost


Monoliet Utah Roemenië Californië
© Mysterieuze monolieten doken op in Utah, in Roemenië en in Californië – Bron: Isopix

Het vreemde verhaal van de hier en daar opduikende monolieten lijkt opgelost. Een kunstcollectief met de naam The Most Famous Artist beweert de objecten gemaakt te hebben en verkoopt ze nu zelfs voor 45.000 dollar (37.000 euro).

Het begon allemaal zo’n twee weken geleden toen wetenschappers vanuit de helikopter boven een verlaten natuurgebied in Utah in de Verenigde Staten een eerste glanzende metalen monoliet ontdekten. De avond van 27 november was die zuil opnieuw verdwenen. Later bleek dat het object weggehaald is door vier mannen.

Eind november dook dan plots in Roemenië een gelijkaardige zuil op. Weer enkele dagen werd er een derde monoliet ontdekt in de Amerikaanse staat Califonië. Telkens ging het om een glanzende, metalen zuil van zo’n drie meter hoog met drie zijden.

The Most Famous Artist

Op internet gingen heel wat mensen op onderzoek uit om de oorsprong van dit mysterie te achterhalen, maar het was uiteindelijk de vermeende maken zelf die zich bekendmaakte. Een groep kunstenaars met de naam The Most Famous Artist postte op zijn sociale media namelijk foto’s van een monoliet in hun atelier. Meteen deelden ze ook een link naar hun website waar je zo’n monoliet kan kopen voor de mooie prijs van 45.000 dollar (37.000 euro).

Matty Mo

Ondanks de foto lijken heel wat mensen eraan te twijfelen of The Most Famous Artist wel degelijk achter de mysterieuze objecten zit. Matty Mo, de oprichter van de groep staat namelijk bekend om zijn kritiek op de waarde van kunst en de hype rond het verzamelen van kunstobjecten. Het zou dus niet mogen verbazen als blijkt dat juist deze ‘bekentenis’ het feitelijke kunstwerk is dat de groep wil tonen.

Al zou het ook niet de eerste stunt zijn van Mo. Hij was bijvoorbeeld ook de man die zo’n 4 jaar geleden het beroemde Hollywood-bord veranderde in Hollyweed. Op Twitter deelde hij overigens als ‘bewijs’ een render van het ontwerp van de monoliet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…