N-VA-feestje in Gent ontspoort: “Cyaankali voor het FDF”

“Voor Belgiqueske, nikske! Cynaankali voor het FDF!” Vannacht op het N-VA-feestje in de Handelsbeurs in Gent raakten de gemoederen duidelijk wat verhit, toen een studentengroepje de boel wilde opleuken. Performer Ben Benaouisse, bezig met een project rond de verkiezingen, filmde alles en zwierde het filmpje op Facebook.

N-VA Oost-Vlaanderen hield gisteren een overwinningsfeestje in de Gentse Handelsbeurs. Op een gegeven moment beklimt een student met lint een stoel en roept “dat de Vlaamse Leeuw blijkbaar nog niet gezongen is”. De studenten zetten in, de zaal volgt.

Op zich niets speciaal, maar de studenten gaan overenthousiast door, met leuzen die op Facebook voor beroering zorgen. “Voor Belgiqueske, nikske”,  “België barst” en dan “Cyaankali voor het FDF” (2 minuten 58 sec), passeren de revue. 

Het filmpje is gemaakt door kunstenaar Ben Benaouisse. Onder de titel ‘Campaign man’ deed hij een kunstproject over de verkiezingen. Hij postte op Facebook allerlei dingen over de campagne, onder de titel ‘100 dagen’. Benaouissen zegt “op eigen initiatief, met verschillende acties, op verschillende niveau’s te hebben gewerkt: politiek, artistiek, privé, spontaan reacties.” “Facebook was mijn platform en mijn communicatie middel”, zo zegt hij. Zijn enthousiasme over N-VA is alvast niet groot, valt af te leiden uit de Facebook-pagina. 

Meer
Lees meer...