Naaktmodel verkoopt foto’s voor het goede doel, maar wordt geblokkeerd door Instagram

The Naked Philanthropist
Twitter @lilearthangelk

Kaylen Ward, een 20-jarig model en online sekswerker, heeft een originele manier bedacht om geld in te zamelen om iets te doen tegen de bosbranden in Australië. De blondine verkocht haar naaktfoto’s in ruil voor donaties. Haar actie bracht honderdduizenden euro’s op, maar Instagram heeft daar nu een stokje voor gestoken.

Australië kreunt nu al enkele maanden onder aanhoudende bosbranden. Bij die branden kwamen al minstens 20 mensen om het leven. Daarnaast werden bossen vernield, raakten dieren hun woonplaats kwijt en moesten duizenden mensen hun huis verlaten.

The Naked Philanthropist

Om steun te bieden aan de bluswerken (waaraan ook duizenden vrijwilligers meehelpen) had de Amerikaanse Kaylen Ward een ideetje. Kaylen is een 20-jarig naaktmodel en online sekswerker. Haar job als online sekswerker bestaat eruit om tegen betaling naaktfoto’s door te sturen. Dus gebruikte ze haar job om iets te doen voor het goede doel. Zij lanceerde een oproep om geld in te zamelen in de strijd tegen de bosbranden. Wie kon bewijzen dat hij of zij 10 dollar of meer hadden gestort, kreeg via DM een naaktfoto opgestuurd. Kaylen verdiende zelf dus niets aan haar actie, maar deed het simpelweg als een beloning voor wie zijn of haar goed hart liet zien.

En haar plannetje werkte. In no-time haalde Kaylen, die zichzelf ‘The Naked Philanthropist’ noemt, veel meer geld op dan ze verwachtte. “Ik dacht dat ik misschien 10.000 dollar zou ophalen, maar de tweet ontplofte volledig”, laat ze weten aan BuzzFeed News. Ondertussen heeft Kaylen met haar actie al meer dan een half miljoen dollar opgehaald. Om ervoor te zorgen dat iedereen z’n verdiende naaktfoto’s ontvangt, heeft Kaylen nu zelfs een team van vier mensen aangenomen om de donaties te controleren en de naaktfoto’s te verzenden.

Kaylen The Naked Philantropist
Twitter @lilearthangelk

Geblokkeerd door Instagram

Naast veel geld, verdiende Kaylen natuurlijk ook heel wat publiciteit met haar actie. Hoewel de actie van Kaylen plaatsvindt op Twitter, kwam de blondine onder de radar van Instagram terecht. Op Instagram had Kaylen 50.000 volgers, maar die is ze nu kwijt.

Instagram is, zoals algemeen geweten, geen al te grote fan van naakt. Foto’s waarop ook maar het minste naakt te zien is, worden geblokkeerd. En daar moest het volledige account van Kaylen aan geloven. Instagram was van mening dat het model “seksueel suggestieve content” plaatste op haar profiel, dus werd het gedeactiveerd. Ook haar tweede account werd geblokkeerd.

Kaylen hoopt snel haar Instagramprofiel terug te krijgen, maar ze blijft wel via Twitter verder werken aan haar filantropische actie.

Gesponsorde artikelen