‘Napoleon’ krijgt ultieme trailer dag voor release in cinema

Met Napoleon van Ridley Scott verschijnt er deze week een groots opgezet historisch epos in de cinema. De film gaat over een van de bekendste historische figuren uit de Europese geschiedenis, waarvan velen toch niet het volledige verhaal blijken te kennen. De rol van de Franse veldheer en keizer Napoleon Bonaparte wordt meesterlijk vertolkt door Joaquin Phoenix.

Ridley Scott mag eind deze maand dan al 86 jaar worden, de regisseur is nog lang niet van plan om te stoppen met het maken van films. Zo is hij op dit moment bezig met de voorbereidingen op een sequel op Gladiator. Die film zorgde in 2000 voor de grote doorbraak van acteur Joaquin Phoenix. Voor Napoleon werken Ridley Scott en Joaquin Phoenix opnieuw samen en dus zijn de verwachtingen terecht hoog.

Napoleon vertelt het verhaal van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. De film volgt de stormachtige opkomst van de Franse generaal naar de top van de macht. Dat alles wordt afgespiegeld tegenover zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn enige ware grote liefde, Joséphine.

Joaquin Phoenix

Nog voor de release van Napoleon is er wel al kritiek op de film. Die stelt Napoleon Bonaparte namelijk voor als iemand van lage stand die tegen alle bestaande regels zich naar boven weet te werken. In werkelijkheid was Napoleon van relatief gegoede afkomst. Toch zijn de recensies over Napoleon over het algemeen zeer positief. Velen prezen de spectaculaire beelden en de acteerprestatie van Joaquin Phoenix.

Joaquin Phoenix (HerJoker) als Napoleon krijgt Vanessa Kirby (Mission: ImpossibleThe Crown) als Joséphine naast zich. Verder bestaat de cast ook nog onder andere uit Tahar Rahim (The Serpent) als Paul Barras, Ben Miles (The Crown) als Caulaincourt, Matthew Needham (House of the Dragon) als Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour (House of Gucci) als Marshal Davout en Ludivine Sagnier (Peter Pan) als Thérésa Tallien.

Het scenario is in handen van David Scarpa, die eerder al met Ridley Scott samenwerkte voor All the Money in the World en dat binnenkort opnieuw doet voor Gladiator 2.

De film Napoleon werd gemaakt voor Apple TV+, maar zal eerst in de cinema te zien zijn voor hij op de streamingdienst verschijnt.

Bekijk hier de trailer van Napoleon:

Napoleon verschijnt op woensdag 22 november in de cinema en is later te zien op Apple TV+.

Meer
Lees meer...