Left Right
scrollTop top

Nederlandse T-Mobile start met eSIM: wat doen Belgische operatoren?


iPhone Xs
© GettyImages

De Nederlandse provider T-Mobile is de eerste telefoonoperator van de lage landen die gaat werken met een eSIM. Dat is een digitale simkaart die het oude plastiek model vervangt. Op die manier heb je dus geen fysieke simkaart meer nodig om te verbinden met je provider. Maar volgt België ook met de uitrol van die technologie?

T-Mobile, de Nederlandse mobiele operator, start met het gebruiken van de eSIM. Dat is een digitale simkaart die je oude fysieke versie vervangt. Zo moet je je geen zorgen meer maken dat je het kleine plastiek kaartje nog zal verliezen.

Hoe werkt het?

De eSIM zit ingebouwd in je smartphone. Op die manier kan je je oude simkaart wegwerpen, want die heb je niet langer nodig. In ons land zijn er maar weinig toestellen die beschikken over een ingebouwde simkaart. De enige smartdevices die tot nu toe kunnen werken met een eSIM zijn de laatste generatie iPhones (Xs, Xs Max en Xr).

Het makkelijke aan een eSIM is dat je je simkaartje nooit meer kan kwijtspelen aangezien er geen fysiek kaartje meer aanwezig is. Daarnaast wordt het super makkelijk om van tariefplan te veranderen of naargelang van tijd, van provider te switchen. Je moet dan niet meer wachten tot je simkaart aankomt, maar kan met een paar simpele kliks wijzigen van abonnement.

België

Hoe zit het bij ons? In ons land laat de eSIM-technologie nog op zich wachten. Orange staat het meest ver van alle Belgische providers. “Op groepsniveau staan we in rechtstreeks contact met Apple om de integratie in goede banen te leiden, maar de aanpassing van alle processen vraagt wel wat tijd”, vertelt de woordvoerder van Orange aan de website techzine.be. Een bepaalde tijdspanne durft de provider niet te geven. Met andere woorden, we zullen nog wel een tijdje moeten wachten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…