Netflix zal Anne Frank-film wereldwijd uitzenden

Anne Frank
Brat Creative

Netflix heeft de rechten gekregen om de Nederlandse film over Anne Frank wereldwijd uit te zenden. Dat meldde de populaire streamingdienst zelf tijdens het internationaal filmfestival van Berlijn, ook wel Berlinale genoemd. De opnames zullen volgende maand al starten, 75 jaar na het overlijden van Anne Frank.

“We zijn erg trots dat de film Mijn beste vriendin Anne Frank wereldwijd op Netflix te zien zal zijn”, zegt Lina Brouneus, directeur coproductie en overnames bij Netflix. “Netflix hoopt dat het verhaal over beste vriendinnen Hannah en Anne mensen over de hele wereld raakt, verbindt en inspireert zoals het dagboek van Anne dit al decennia doet. Het is een hartverscheurend verhaal over vriendschap en vreemdelingenhaat, wat tot op vandaag nog even relevant is.”

Aangrijpend verhaal

De film vertelt de memoires van Hannah Goslar, de beste vriendin van Anne Frank. Wanneer de familie Frank onderduikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, verliezen de meisjes elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, ontmoeten de twee vriendinnen elkaar opnieuw in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert de 14-jarige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Het waargebeurd verhaal wordt geregisseerd door Ben Sombogaart, die eerder al De Tweeling en Kruistocht in Spijkerbroek maakte. De opnames gaan door in Nederland en in Hongarije. FATT Productions en Talent United produceren Mijn beste vriendin Anne Frank, in samenwerking met Dutch Filmworks. Daarnaast heeft het Nederlands Filmfonds de film financieel gesteund.

Mijn beste vriendin Anne Frank wordt in oktober 2020 verwacht.

Gesponsorde artikelen