Netflix bevestigt twee sequels van ‘365 Days’

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is er toch eindelijk nieuws over het vervolg op 365 Days (or 365 Dni). Netflix heeft namelijk bevestigd dat er maar liefst twee sequels in de maak zijn op de populaire, maar controversiële Poolse film. Opnames daarvoor gaan binnenkort van start.

365 Days klom meteen na zijn release in juni 2020 naar de eerste plaats in de charts van Netflix. Over heel 2020 gezien in de Poolse film nog steeds de populairste non-animatiefilm op de streamingdienst. Het is ook de vierde meeste gezochte film op Google in 2020.

Succes en kritiek

De erotische thriller 365 Days gaat over de knappe Poolse vrouw Laura Biel (Anna-Maria Sieklucka) die ontvoerd wordt door de Siciliaanse maffiabaas Massimo Torricelli (Michele Morrone). Hij is smoorverliefd op haar en wil haar 365 dagen gevangen houden. In die tijd hoopt Massimo dat Laura verliefd wordt op haar.

De film kreeg uit verschillende hoeken kritiek. Heel wat mensen zagen in het scenario een typisch voorbeeld van het Stockholmsyndroom en zeggen dat 365 Days mensenhandel romantiseert. Daarnaast was er ook heel wat kritiek op de soms matige acteerprestaties, het onrealistische verhaal, de losse plotontwikkeling en de overdreven seksscènes.

Vervolg

Ondanks al die kritiek was het al snel duidelijk dat 365 Days een vervolg zou krijgen. De eerste film is namelijk gebaseerd op het eerste boek van een trilogie en nu heeft ook Netflix bevestigd dat de twee volgende delen ook zullen verfilmd worden. “Ik ben enorm vereerd dat de resterende twee delen van mijn 365 Days-trilogie – This Day en Next 365 Days – op het scherm tot leven worden gebracht door Netflix”, zei auteur Blanka Lipińska aan Deadline.

Voor het vervolg keren beide hoofdrolspelers terug. Daarnaast voegt model en acteur Simone Susinna zich bij de cast als nieuw personage Nacho. Barbara Białowąs en Tomasz Mandes hebben opnieuw de regie in handen.

Braver?

In tegenstelling tot de eerste film, die aangekocht was, zullen de sequels gemaakt worden als echte Netflix Originals. De streamingdienst zal dus een zekere mate van creatief toezicht behouden. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat het verhaal iets braver zal worden en dat enkele controversiële thema’s uit de boeken aangepast zullen worden.

De productie van This Day en Next 365 Days gaat deze maand van start in Polen en verhuist daarna naar Italië. De release op Netflix staat gepland voor 2022.

Zoek je ondertussen iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...