‘365 Dni’ was eerder dit jaar een hit op Netflix, maar hoe zit het met het vervolg?

Een van de meest besproken films van het jaar op Netflix is de Poolse erotische thriller 365 Dni. Hoewel er meteen na het succes van de controversiële film sprake was van een vervolg, is het sindsdien stil geworden daarrond. Wanneer mogen we de sequel op 365 Dni verachten?

365 Dni klom meteen na zijn release in juni van dit jaar naar de eerste plaats in de charts van Netflix. Over heel 2020 gezien in de Poolse film nog steeds de populairste non-animatiefilm op de streamingdienst.

Succes en kritiek

De erotische thriller 365 Dni gaat over de knappe Poolse vrouw Laura Biel (Anna-Maria Sieklucka) die ontvoerd wordt door de Siciliaanse maffiabaas Massimo Torricelli (Michele Morrone). Hij is smoorverliefd op haar en wil haar 365 dagen gevangen houden. In die tijd hoopt Massimo dat Laura verliefd wordt op haar.

https://www.youtube.com/watch?v=zdMFYrEMr9A

De film kreeg uit verschillende hoeken kritiek. Heel wat mensen zagen in het scenario een typisch voorbeeld van het Stockholmsyndroom en zeggen dat 365 Dni mensenhandel romantiseert. Daarnaast was er ook heel wat kritiek op de soms matige acteerprestaties, het onrealistische verhaal, de losse plotontwikkeling en de overdreven seksscènes.

Geen concrete datum

Dat alles stond het succes van 365 Dni echter niet in de weg en dus werd er meteen werk gemaakt van een vervolg. Normaal zou het filmen daarvoor in augustus begonnen zijn, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Eind mei beslisten de makers om alles voor lange tijd uit te stellen. “Je moet geduld hebben en wachten. Het zal waarschijnlijk pas volgend jaar zijn. We weten niet precies wanneer we kunnen beginnen”, zei hoofdrolspeelster Anna-Maria Sieklucka daarover.

Een half jaar later is nog steeds geen concrete datum waarop de opnames voor het vervolg op 365 Dni zullen beginnen. Regisseuse Barbara Białowąs is op dit moment bezig met de voorbereiding op een nieuw project, de verfilming van het eerste boek van de boekenreeks The Enthrall Sessions van Vanessa Fewings. Voor dat project wordt op dit moment financiering gezocht. Tussendoor werkt de Poolse regisseuse nog aan een ander project in haar thuisland. Of en wanneer de sequel op 365 Dni in haar planning past, is niet bekend.

Meer
Lees meer...