Left Right
scrollTop top

Netflix cancelt ‘Grand Army’ al na één seizoen


Grand Army Netflix
© Netflix

De Netflix-reeks Grand Army zal geen tweede seizoen krijgen. Zo weet het Amerikaanse Variety. Het eerste seizoen van de tienerreeks verscheen in oktober vorig jaar. Voorlopig is er nog geen reden gegeven voor het stopzetten van de reeks.

Grand Army zou het antwoord van Netflix zijn op de populaire HBO-reeks Euphoria. Het gaat daarbij om een tienerreeks waarin geen enkel onderwerp taboe is en die de soms harde realiteit van jongeren toont. Maar het zal voor Grand Army bij één seizoen blijven.

Grand Army

Het eerste seizoen van Grand Army verscheen in oktober 2020 en telde negen afleveringen. De reeks werd gecreëerd door Katie Cappiello en was gebaseerd op het toneelstuk Slut: The Play van haar hand. Cappiello verfilmde het stuk eerder ook al en maakte er dus ook een Netflixreeks van. Ze werkte een tijdje als leerkracht, waardoor ze haar eigen ervaringen als leerkracht ook kon meenemen in het stuk, de film en de reeks.

De reeks volgt een aantal studenten op de grootste publieke school van Brooklyn in New York. De jongeren worden daar geconfronteerd met heel wat zaken zoals geweld, racisme en seksisme. Grand Army speelde daarbij ook in op de actualiteit want in de reeks komen ook zaken als schietpartijen op school en Black Lives Matter-protesten aan bod.

De reeks werd over het algemeen positief onthaald door de kijkers. Zo heeft het een score van 71 procent op Rotten Tomatoes en 7,6 op 10 op IMDb.

Bekijk hier de trailer voor het eerste en dus ook meteen laatste seizoen van Grand Army:

Je kan ook de eerste aflevering volledig bekijken op YouTube:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…