Netflix kondigt drie nieuwe realityreeksen aan

Netflix werkt aan drie nieuwe realityreeksen. Het gaat om drie reeksen die gemaakt worden in het Verenigd Koninkrijk, met heel uiteenlopende onderwerpen. Zo is er een danswedstrijd, een programma over jongeren die moeten kamperen en tot slot – want dat kan natuurlijk niet ontbreken – een nieuwe datingshow.

De laatste jaren zet Netflix steeds meer in op reality-tv. Daarbij mogen we volgend jaar drie nieuwe reeksen verwachten met telkens een heel verschillende insteek.

Dance Monsters

De eerste nieuwe realityreeks is Dance Monsters. Het gaat om een danswedstrijd waarbij de deelnemers niet als zichzelf deelnemen maar als een monster. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van VFX, waarbij live-motion en gezichtsherkenning gebruikt worden om de monsters te laten dansen zoals de deelnemers.

De deelnemers zullen als monsters optreden voor een jury en een live publiek, maar de deelnemers zelf dansen zonder publiek. Zo kunnen ze dus echt dansen alsof er niemand kijkt. Of dit een voor- of nadeel zal zijn, valt nog af te wachten.

Snowflake Mountain

In het tweede programma gaat een groep jongeren kamperen. Het gaat om een groep luxepaarden die het eventjes zonder al die luxe zullen moeten stellen. Geen stromend water, geen ouders die alles voor hen doen en vooral – sidder en beef – geen wifi.

De jongeren zullen hun beste survivalskills moeten bovenhalen om hun kampeertijd zonder kleerscheuren door te komen. Het wordt een wake-up call voor een groep jongeren die “nog niet leven naar hun volle potentieel” in de hoop dat ze volwassener terugkeren.

Dated and Related

Eerst en vooral, laat je niet misleiden door de titel, deze reeks heeft niets te maken met incest. In Dated and Related gaan broers en zussen elkaars liefdesleven analyseren en zullen ze de wingman of -woman spelen voor hun broer of zus. Zij zullen dus en date fiksen voor hun broer of zus die volgens hen beter is dan de personen die hij of zij in het verleden datete.

Deze drie nieuwe reeksen zullen volgend jaar, in 2022, op Netflix verschijnen. Wanneer dat exact zal zijn, is voorlopig nog niet geweten.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...