Netflix lanceert spel gebaseerd op ‘Dumb Ways To Die’

Netflix lanceerde eind 2021 Netflix Games. Daarop kan je verschillende games spelen. Enkele van die games zijn gebaseerd op series en films die op Netflix te vinden zijn. Maar soms haalt Netflix de inspiratie elders, zoals nu voor de game Dumb Ways To Survive.

Netflix Games heeft ondertussen al een uitgebreide catalogus met mobiele games. Een deel daarvan zijn standaardgames, terwijl andere gebaseerd zijn op de programma’s van Netflix. Deze keer nu haalde Netflix de mosterd bij een oude Australische veiligheidscampagne. Maar wel eentje die iedereen zich nog wel zal herinneren.

Dumb Ways to Die

In 2012 (ja, het is echt al 12 jaar geleden) raakte de wereld in de ban van het catchy nummer Dumb Ways to Die. Het lied werd gebruikt in een campagne van Metro Trains Melbourne en had als doel mensen te waarschuwen dat ze niet op de sporen moesten lopen. Maar het nummer en de bijhorende videoclip waren zo catchy en grappig dat het spotje de wereld rondging.

Vanuit de hype van het nummer kwam er niet veel later ook een spel, waarin je moest proberen om zo lang mogelijk in leven te blijven zonder op een domme manier te sterven. Maar nu komt Netflix Games met een eigen versie van dat spel.

Bekijk hier nog eens de hilarische videoclip van Dumb Ways to Die (kijken op eigen risico want het zit straks weer voor drie dagen in je hoofd:

Dumb Ways to Survive

In het spel Dumb Ways to Survive speel je als de figuurtjes uit de videoclip van Dumb Ways to Die. Zij gaan samen kamperen. Ze denken dat ze naar het veilige bos gaan, maar ze belanden in het onveilige bos. Daar moeten ze zo lang mogelijk zien te overleven.

In de trailer voor het spel krijgen we al te zien dat het niet makkelijk zal worden om te overleven, want het gevaar schuilt achter elke hoek.

Bekijk hier de trailer voor het spel van Netflix:

Dumb Ways to Survive is vanaf nu te spelen via Netflix Games. Je kan het hier downloaden in de App Store (iOS) en hier in de Google Play Store (Android).

Meer
Lees meer...