Dit jaar verschijnen 40 games op Netflix

Netflix staat bekend om zijn vele series en films. Maar sinds kort kan je ook games spelen op het streamingplatform. Gisteren werd door Netflix aangekondigd dat er dit jaar nog 40 nieuwe games zullen verschijnen.

Volgens de streamingdienst zijn er momenteel zeventig games voor het platform in ontwikkeling bij partnerbedrijven, boven op de zestien games waar de streamingdienst zelf aan werkt. Sinds Netflix eind 2021 begon met het aanbieden van games, zijn er 55 games online gekomen.

Welke games?

De streamingdienst meldde dat er later dit jaar een nieuwe Too Hot to Handle-game verschijnt. Het bedrijf kwam eerder al met Too Hot to Handle: Love is a Game. De game verscheen samen met het vierde seizoen van de populaire datingshow. Volgens Netflix is dat tot op heden een van zijn meest gespeelde games.

In het huidige rollenspel Too Hot to Handle creëren spelers een gepersonaliseerde avatar en kunnen ze zich dan vermengen met de andere singles. Volgens de Google Play store is de Android-versie van Too Hot to Handle: Love Is a Game al meer dan 1 miljoen keer gedownload.

Volgend jaar verschijnen de Monument Valley-games op Netflix, te beginnen met Monument Valley 1 en Monument Valley 2. Die puzzelgames kwamen eerder al uit voor Android en iOS en zijn sinds vorig jaar beschikbaar voor Windows.

Enkel mobiel

Momenteel zijn de Netflix Games-titels alleen mobiel. Wel zijn er plannen om ook een aanbod te ontwikkelen voor tv en pc, zo kunnen abonnees op al hun apparaten spelen.

Netflix zet zijn inspanningen voort om een gevarieerde reeks van games uit te brengen. In theorie zal dit helpen om meer abonnees aan te trekken en te behouden.

Meer
Lees meer...