Amper 1 procent Netflix-gebruikers speelt Netflix Games

Enkele maanden geleden lanceerde Netflix een eigen gamecatalogus. Daarin zijn verschillende videogames te vinden die gebaseerd zijn op series en films die te vinden zijn op Netflix. Maar uit cijfers van Apptopia blijkt nu dat maar een heel kleine fractie van Netflix-abonnees Netflix Games gebruikt.

Sinds eind vorig jaar biedt streamingdienst Netflix ook videogames aan. Iedereen die een abonnement op Netflix heeft, kan deze games gratis spelen. Maar nu blijkt dat ze niet zo goed in de smaak vallen bij de gebruikers van Netflix.

Netflix Games

Netflix introduceerde Netflix Games in november 2021. Het gaat om games ontworpen door Netflix, maar die te spelen zijn via afzonderlijke apps. Deze apps zijn gratis voor abonnees van Netflix. Ondertussen gaat het om 24 games. Deze gaan van een versie van de klassieker Mahjong, tot een spel van Exploiding Kittens en een videogame rond Stranger Things. Netflix hoopt nog voor het einde van het jaar het aantal games verhogen naar 50.

Maar voorlopig lijken de games van Netflix niet echt aan te slaan bij de gebruikers. Volgens cijfers Apptopia, een bedrijf dat apps analyseert, die CNBC kon inkijken, zijn de gaming apps van Netflix wereldwijd 23,3 miljoen keer gedownload. Maar dagelijks openen er maar gemiddeld 1,7 miljoen gebruikers deze apps. Dat is minder dan 1 procent van het totale aantal abonnees van Netflix (221 miljoen).

Netflix

Het gaat de laatste tijd niet goed met Netflix. Nadat de streamingdienst in het eerste kwartaal van 2022 voor het eerst abonnees verloor, moest het ook na afloop van het tweede kwartaal een verlies opmeten. Het ging daarbij zelfs om een groter verlies dan in het eerste kwartaal. Toen verloor Netflix zo’n 200.000 gebruikers, nu ging het over bijna een miljoen.

Netflix hoopt, onder andere door Netflix Games verder uit te breiden, het tij te doen keren. Daarnaast zal het ook proberen om iets te doen aan het doorgeven van wachtwoorden. Tot slot zou er volgend jaar ook een goedkoper abonnement komen van Netflix waarbij gebruikers reclame te zien zullen krijgen tussen series en films die ze bekijken.

Meer
Lees meer...