Netflix Games pakt uit met eigen versie van ‘Heads Up!’

Eind vorig jaar breidde Netflix z’n catalogus uit met Netflix Games. Daarbij kunnen abonnees van de streamingdienst gratis verschillende mobile games spelen. En daar wordt er nu nog eentje aan toegevoegd. Het gaat om een speciale Netflix-editie van de partygame Heads Up!.

Netflix heeft een nieuw mobiel spel gelanceerd. Het gaat om de Netflix-versie van de populaire partygame Heads Up!. Het spel is gratis te downloaden en te spelen voor iedereen die een abonnement op de streamingdienst heeft.

Netflix Games

Netflix introduceerde in november vorig jaar Netflix Games. Het gaat om games ontworpen door Netflix, die je kan spelen via afzonderlijke apps. Deze apps zijn gratis voor abonnees van Netflix. Op dit moment gaat het om 24 games, gaande van een versie van de klassieker Mahjong, tot een spel van Exploiding Kittens en een videogame rond Stranger Things

Enkele weken geleden lekten cijfers uit waaruit bleek dat Netflix Games niet het gehoopte succes had. Zo zouden er dagelijks maar gemiddeld 1,7 miljoen gebruikers een van de Netflix Games-apps openen. Dat komt overeen met minder dan 1 procent van het totale aantal abonnees van Netflix (221 miljoen). Netflix blijft echter niet bij de pakken zitten en liet weten dat het de catalogus tegen het einde van het jaar wil uitbreiden van 24 tot 50 games. En daar is Netflix Heads Up! er alvast eentje van.

Netflix Heads Up!

De partygame Heads Up! bestaat nu al enkele jaren. Het spel is gebaseerd op het bordspel Ben ik een banaan?. In het spel moet iemand een smartphone tegen zijn/haar/hun hoofd houden, waarbij hij/zij/die zelf niet kan zien wat erop geschreven staat. Vervolgens moet een andere speler het woord dat op het scherm verschijnt, uitbeelden of omschrijven en is het aan de speler met de smartphone om te raden om welk woord het gaat.

Er bestaan al verschillende versies van de mobiele variant van het spel, maar nu komt er ook een van Netflix. Daarbij moet je op zoek naar Netflix-gerelateerde woorden. Netflix Heads Up! bestaat zo uit 28 decks die geïnspireerd zijn op verschillende titels van Netflix. Je kan daarbij kiezen tussen specifieke shows zoals Bridgerton, Stranger Things en Squid Game, maar ook Netflix-categorieën, zoals true crime en anime, of filmtitels. Netflix Heads Up! kan nu gedownload worden voor Android en iOS en is volledig gratis voor Netflix-abonnees.

Bekijk hier de officiële teaser van Netflix Heads Up!:

Meer
Lees meer...