Netflix voert geen Oscarcampagne meer voor Shia LaBeouf

Netflix heeft de acteur Shia LaBeouf geschrapt uit hun campagne voor het awardseizoen en uit de promotiecampagne voor de aankomende film Pieces Of A Woman. Dit gebeurt na de beschuldigingen van huiselijk geweld en mishandeling die zangeres FKA Twigs tegen de acteur uitte eerder deze maand.

Pieces Of A Woman is één van de Oscarkandidaten van Netflix in het aankomende jaar. Vanessa Kirby en Shia LaBeouf spelen Martha en Sean in die film, een echtpaar uit Boston dat hun eerste kindje verwacht. Wanneer het kindje tijdens een thuisbevalling komt te overlijden, wordt Martha’s leven overvallen door een diepe rouw die een grote impact heeft op haar huwelijk.

Shia LaBeouf

Vanessa Kirby – bekend van The Crown – wordt al veel langer genoemd in het lijstje van potentiële Oscargenomineerden voor haar prestatie in deze film. Maar voor Shia LaBeouf lijkt die kans nu definitief verkeken. De acteur is door Netflix geschrapt uit de synopsis van de film en is ook op geen enkele van de foto’s die Netflix beschikbaar stelt nog te bespeuren.

De bijsturing van de campagne door Netflix komt er na de beschuldigingen van zangeres FKA Twigs die iets langer dan een jaar een relatie had met LaBeouf en hem nu beschuldigd van emotioneel en fysiek geweld. Nadat zij de beschuldigingen had geuit, trad zangeres Sia – die eerder ook al een relatie met hem had – haar volmondig bij en liet ze weten dat ook zij slecht behandeld is geweest in de periode dat ze een relatie met hem had.

Vanessa Kirby ontving op het filmfestival van Venetië 2020 de prijs voor beste actrice voor haar prestatie in Pieces Of A Woman. De film is op Netflix te zien vanaf 7 januari 2021.

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...