Netflix kondigt volledige cast ‘Ferry 2’ aan

De terugkeer van Ferry komt alsmaar dichterbij. Netflix liet vandaag weten dat we de tweede film rond het bekende personage nog dit jaar kunnen verwachten. Daarbij lieten ze ook enkele nieuwe namen vallen die naast acteur Frank Lammers te zien zullen zijn.

De wereld rond Ferry Bouman (Frank Lammers) wordt steeds uitgebreider. Het personage – dat gebaseerd is op de echt bestaande drugsbaron Janus van Wesenbeeck – ontstond in 2019 in het VRT-programma Undercover. Daar was Ferry de tegenstander van Bob Lemmens, gespeeld door Tom Waes.

Undercover viel meermaals internationaal in de prijzen en kwam ook zo in de aandacht van Netflix. De streamingdienst kocht de franchise en besloot die meteen uit te breiden. Zo ontstond Ferry, een prequelfilm over de opkomst van Ferry Bouman. Ook dat was een enorm succes waarna het verhaal verderging in Ferry: de serie. Nu wordt er dus volop gewerkt aan een tweede film.

Ferry 2

“Ferry heeft alles verloren en leeft nu een teruggetrokken leven, ver weg van Brabant. Zijn verleden is gevuld met geweld, leugens en een spoor van verraad. Op het eerste gezicht lijkt het goed te gaan, maar diep vanbinnen achtervolgt zijn geweten hem. Zal de stoere drugsbaron met pensioen gaan of heeft hij nog een laatste truc in petto?”, leest de synopsis van Netflix.

De nieuwe film speelt zich af na Undercover. Voor wie nog niets van de wereld van Ferry heeft gezien is de volledige volgorde dus als volgt: Ferry, Ferry: de serie, Undercover en Ferry 2.

Cast

Naast hoofdrolspelers Frank Lammers (Ferry) en Huub Smit (Dennis) spelen ook Aiko Mila Beemsterboer (Oogappels), Tobias Kersloot (Ares), Marouane Meftah (De Tatta’s), Hamza Othman (GTST), Jonas Smulders (Paradise Drifters), Kendrick Etmon (De Libi) en Charlie-Chan Dagelet (Dirty Lines) een rol in deze nieuwe film. De film is later dit jaar te zien op Netflix.

Ferry 2 verschijnt in 2024 op Netflix.

Meer
Lees meer...