Productiehuis De Mensen tekent deal met VRT (België) en NPO (Nederland) om band tussen landen nog sterker te maken

De twee publieke omroepen van België en Nederland gaan de komende jaren weer vaker samenwerken. Deze ochtend raakte namelijk bekend dat de twee zenders een meerjarig contract hebben getekend met productiehuis De Mensen. Ze zullen in de toekomst dus weer vaker voor coproducties zorgen.

Vorig jaar kregen we al de gigantisch dure reeks Arcadia voorgeschoteld. Maar ook de komende jaren zullen NPO (Nederland) en VRT (België) nauw samenwerken. Dat doen de zenders samen met productiehuis De Mensen dat vooral bekend is door programma’s met presentator Tom Waes.

Die laatste is ook in Nederland immens populair. Een nieuwe samenwerking zal ons zonder twijfel ook nieuwe programma’s met Tom Waes brengen. Over welke programma’s het in de samenwerking precies zal gaan, is nog niet bekend.

VRT en NPO

De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn beide marktleiders in hun land. Het nieuwe contract met productiehuis De Mensen is dan ook meteen een grote stap. Dat productiehuis raakte vooral bekend door alle programma’s met presentator Tom Waes zoals Reizen Waes, Het Verhaal Van Vlaanderen en Undercover.

Die verschillende programma’s waren zowel in België als in Nederland een groot succes en daar willen beide zenders nu dus op verder bouwen. Maar naast programma’s met Tom Waes gaat het ook over nieuwe projecten in fictie. Zo komt er een tweede seizoen van Arcadia, maar zullen er zonder twijfel nog titels volgen. Ook voor documentaires én entertainmentprogramma’s zullen de twee op elkaar kunnen rekenen. Het contract garandeert minstens vijf titels in drie jaar.

Meer
Lees meer...