‘Reizen Waes’ bezoekt binnenkort meer wereldsteden in nieuwe afleveringen

Binnenkort is Tom Waes terug met nieuwe afleveringen van Reizen Waes. Het gaat net als vorig seizoen over enkele wereldsteden. Daar gaat Tom op zoek naar zaken die de toeristen normaal links laten liggen. De nieuwe afleveringen gaan op 24 oktober al van start.

De voorbije twee jaar moest Tom Waes het reizen even stopzetten, waardoor ook zijn reisprogramma even op een lager pitje kwam te staan. In de tussentijd kregen we wel Reizen Waes: Vlaanderen en Reizen Waes: Nederland. Begin dit jaar volgde Reizen Waes: Wereldsteden waarin Tom vijf gigantische steden bezocht. Daarop komt nu een vervolg met vier nieuwe afleveringen.

Reizen Waes

Nadat Tom eerder dit jaar al op avontuur trok naar metropolen als Mexico City en Caïro, reist hij nu naar andere belangrijke steden. Daarvoor vliegt hij naar verschillende continenten, waar hij vooral op zoek gaat naar dingen die niet vaak worden gezien door toeristen.

In de vorige afleveringen was te zien hoe het programma steeds op zoek ging naar verhalen uit de omringende buurten in de steden. En dat is nu ook opnieuw het plan. “Ik vond het erg belangrijk om m’n reis langs belangrijke wereldsteden verder te kunnen zetten. Want er stonden nog enkele heel boeiende plekken op mijn verlanglijst”, vertelt Waes.

Wereldsteden

In dit nieuwe seizoen trekt hij onder andere naar Mumbai in India. Mumbai is niet alleen de grootste en belangrijkste stad van India, het is tegelijk ook een van de dichtst bevolkte steden ter wereld. Daarnaast komt ook Nairobi aan de beurt, de hoofdstad van Kenia. Nairobi is de snelst groeiende stad van het Afrikaanse continent.

Ook São Paulo in Brazilië kon niet ontbreken. Die stad telt zo’n 24 miljoen inwoners en is daarmee de grootste van het Zuid-Amerikaans continent. Als laatste trekt Tom nog naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai is de laatste jaren uitgegroeid tot een populair vakantieoord, maar het heeft ook vooral een blinkend imago. Al is dat imago niet altijd even rooskleurig als er meer over wordt nagedacht.

Reizen Waes: Wereldsteden is vanaf 24 oktober elke maandag om 20.40 uur te zien op Eén.

Meer
Lees meer...