Netflix deelt making-of van ‘Clark’, de reeks over Zweedse misdadiger Clark Olofsson

De serie Clark staat sinds begin mei 2022 op Netflix en is bij de fans van misdaadseries enorm populair. De reeks vertelt het verhaal van Clark Olofsson, een van de meest bekende Zweedse misdadigers ooit. Clark wordt op zo een bizarre en unieke manier gebracht, dat je als kijker soms zelf met een Stockholmsyndroom zit.

Netflix deelde zonet de making-of van de reeks Clark. Daarin vertellen de acteurs en makers van de serie over het volledige filmproces, de geloofwaardigheid van het verhaal en de uitdagingen die het met zich meebracht. Onder andere hoofdrolspeler Bill Skarsgård, die Clark speelt, vertelt hoe intens het maken van de serie was.

Clark

Wie Clark al heeft gezien, die weet dat de serie echt alle kanten uitgaat. Dat zorgt ook voor heel wat uitdagingen op productioneel vlak, waardoor de making-of van Netflix voor velen interessant zal zijn. Daarin vertellen de makers en acteurs namelijk over het filmproces en alle uitdagingen. De serie is namelijk gebaseerd op een echt verhaal.

En dat verhaal gaat over de Zweedse bankovervaller Clark Olofsson. Hij is een van de meest controversiële gezichten uit de Zweedse geschiedenis en vond op zijn eentje de term Stockholmsyndroom uit. Dat kwam doordat een aantal van zijn gijzelaars sympathie voor hem begonnen krijgen tijdens een gijzeling en overval. De reeks volgt zijn levensverhaal en zijn beweegreden.

Making-of

Al moet je die reden met een korrel zout nemen. Clark is namelijk gebaseerd op de biografie van Clark Olofsson zelf. Om die reden wordt ook aan het begin van elke aflevering vermeld dat de reeks volledig gebaseerd is op de waarheid en de leugens van Olofsson.

In de making-of wordt daar verder op ingegaan en krijgen we ook te weten dat heel wat scènes geïmproviseerd werden door acteur Bill Skarsgård, die je ook kan kennen uit IT. Daarnaast komen ook de stunts, de acteerkeuzes en heel wat technische zaken aan bod.

Bekijk de making-of van Clark hier:

Meer
Lees meer...