Netflix maakt offline kijken nu nóg handiger met ‘gedeeltelijk downloaden’

Netflix heeft zojuist de manier waarop je offline naar series en films kan kijken aangepast. Je kan die nu al beginnen bekijken nog voor ze volledig gedownload zijn. De nieuwe functie is voorlopig enkel nog maar beschikbaar voor Android, maar komt later ook naar iOS.

Vier jaar geleden voerde Netflix de mogelijkheid toe om series te downloaden zodat je ze offline kan bekijken. In veel gevallen is dat zeer handig, denk maar aan vluchten, op de trein of onderweg waar je internet niet altijd even stabiel is of je gewoon niet te veel data wil verbruiken.

Het enige probleem daarbij is dat je er wel op voorhand moet aan denken om je favoriete reeks of film te downloaden zodat je iets hebt om onderweg te bekijken. Vaak valt het voor dat mensen daar maar heel last minute aan denken. In zo’n geval is het hopen dat je nog net genoeg tijd hebt om thuis op je wifi een volledige aflevering of film te downloaden tot je opnieuw toegang hebt tot wifi. Met Smart Downloads probeerde Netflix dat probleem enigszins op te lossen, maar vaak was dat niet genoeg.

Gedeeltelijk downloaden

De frustratie van niets te kunnen bekijken omdat je download nooit is voltooid door te weinig tijd, een onbetrouwbare wifi of omdat je aan de limiet van je data-abonnement zat, is binnenkort eindelijk voorbij. Je kan vanaf nu op Netflix namelijk ook al beginnen kijken naar afleveringen van series of films die nog niet volledig gedownload zijn. Eens je opnieuw verbinding hebt met het internet zal de download voortgaan zodat je uiteindelijk alles kan bekijken.

De optie ‘gedeeltelijk downloaden‘ voor Netflix is op dit moment al beschikbaar op Android-telefoons en -tablets en zal de komende maanden getest worden op iOS voor iPhone en iPad.

Zoek je inspiratie om iets nieuws te bekijken? Bekijk dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...