Netflix maakt downloaden een stuk handiger met ‘Smart Downloads’

Netflix heeft er een nieuwe functie bij die het downloaden van series op je smartphone op tablet een stuk handiger moet maken. Met ‘Smart Downloads’ wist de app een gedownloade aflevering eens je ze hebt bekeken. Ook downloadt Netflix daarna automatisch de volgende aflevering van diezelfde reeks.

Netflix beweerde ooit bij hoog en bij laag dat de streamingsdienst nooit offline beschikbaar zou zijn, maar moest later op die uitspraak terugkomen onder druk van concurrent Amazon. Sinds eind 2016 kan je namelijk een deel van de catalogus (waaronder alle Netflix Originals) downloaden op je smartphone, tablet of laptop.

‘Smart Downloads’

Die downloadfunctie is populair, maar wie er vaak gebruik van maakt, zal merken dat die gedownloade series veel geheugen innemen op je smartphone of geheugenkaartje. Dat probleem wil Netflix verhelpen met hun nieuwe functie ‘Smart Downloads’.

Die nieuwe optie zit in de laatste update van de applicatie van Netflix bij Android. Wie een iPhone of iPad heeft zal dus nog even geduld moeten hebben want bij iOS is ‘Smart Downloads’ nog niet beschikbaar.

Aflevering wissen en nieuwe downloaden

De nieuwe downloadfunctie zorgt ervoor dat je applicatie automatisch een gedownloade aflevering wist nadat je ze hebt bekeken. Bovendien kijkt Netflix ook direct om de volgende aflevering te downloaden zodat je de volgende keer kan doorkijken. Dat laatste gebeurt uiteraard alleen op wifi, tenzij je dat zelf anders hebt ingesteld.

Als je toch liever zelf controle hebt op wat je downloadt of bepaalde afleveringen graag nog eens wil bekijken, kan je in je instellingen de optie ‘Smart Downloads’ uitstellen. Vanaf dan werkt het downloaden weer zoals je dat gewoon bent.

Bekijk hier de uitleg van Netflix over ‘Smart Downloads’

Om te weten wat je moet downloaden is er onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...