Netflix past naam Elliot Page aan in credits van o.a. ‘The Umbrella Academy’ en ‘Inception’

Elliot Page heeft gisteren met de wereld gedeeld dat hij vanaf nu door het leven gaat als man. Netflix heeft daar meteen op gereageerd door de credits van onder andere The Umbrella Academy en Inception aan te passen.

“Hallo vrienden, ik wil met jullie delen dat ik trans ben, mijn voornaamwoorden zijn hij/hen en mijn naam is Elliot”, zo begon Elliot Page zijn open brief die hij deelde op sociale media. “Ik heb geluk dat ik dit kan schrijven. Om hier te zijn. Om op deze plek in mijn leven te zijn aangekomen.”

Elliot Page

In de brief is Elliot openhartig over zijn persoonlijke reis op zoek naar zichzelf. “Ik voel een overweldigende dankbaarheid voor de ongelooflijke mensen die me op deze reis hebben gesteund. Ik kan niet beginnen uit te drukken hoe bijzonder het voelt om eindelijk mijzelf graag genoeg te zien om mijn echte ik na te jagen.”

“Ik ben enorm geïnspireerd door zo velen in de transgemeenschap. Bedankt voor jullie moed, jullie vrijgevigheid en jullie onophoudelijke werk om van deze wereld een meer inclusieve en medelevende plek te maken. Ik zal alle steun bieden die ik kan en blijven streven naar een liefdevollere en gelijkere samenleving.” Hij gaat daarna ook in op geweld tegen transgenders. “Aan alle transgenders die dagelijks te maken hebben met intimidatie, zelfhaat, misbruik en de dreiging van geweld. Ik zie je, ik hou van je en ik zal er alles aan doen om deze wereld ten goede te veranderen.”

Netflix

In de films en series op Netflix waarin Elliot Page te zien is, werd de naam alvast aangepast in de informatie. Het gaat daarbij om de reeksen Tales of the City en The Umbrella Academy, de films Inception, Tallulah en Flatliner en de documentaire There’s Something in the Water die Elliot ook regisseerde.

Insiders vertelden ook aan Variety dat Netflix voorlopig geen plannen heeft om Page te vervangen in The Umbrella Academy. Volgens, Nick Adams, de directeur van het transgender media programma van de Amerikaanse LGBTG-organisatie GLAAD, is er ook geen enkel probleem. “Trans acteurs kunnen zowel trans- als cispersonages spelen”, zo legt hij uit. “Ik ben er zeker van at Elliot nog steeds briljant zal zijn in The Umbrella Academy en in nog vele andere rollen in de toekomst.”

Meer
Lees meer...