Netflix zal ‘Persona: Sulli’ uitbrengen, vier jaar na het overlijden van de K-popster

Netflix heeft de release van Persona: Sulli officieel aangekondigd. Het gaat om een tweede seizoen van Persona, met Sulli in de hoofdrol. De reeks werd in 2019 net voor het overlijden van de zangeres opgenomen.

Netflix zal binnenkort uitpakken met het laatste werk van de Zuid-Koreaanse Sulli. Sulli, die eigenlijk Choi Jin-ro heet, was van 2009 tot 2014 actief als zangeres in de K-popgroep f(x) en was daarna vooral actief als model en actrice. Net voor haar dood kreeg ze de hoofdrol in het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse Netflixreeks Persona, maar die reeks kon niet afgewerkt worden voor haar overlijden in oktober 2019.

Persona: Sulli

Persona 2 zou het tweede seizoen worden van Persona van Netflix. Dat was een project waarbij elke aflevering eigenlijk een kortfilm is door een andere regisseur. Het eerste seizoen verscheen in 2019 op Netflix. Dat bestond uit vier kortfilms, die los stonden van elkaar, maar wel telkens met zangeres en actrice IU in de hoofdrol.

In het tweede seizoen zou de Zuid-Koreaanse actrice en zangeres Sulli de hoofdrol krijgen in elke kortfilm. De productie voor het tweede seizoen was aan de gang toen Sulli onverwachts overleed.

Persona: Sulli

Sinds het overlijden van Sulli is er niets meer gezegd over de reeks. Tot er eerder dit jaar geruchten opdoken dat de reeks alsnog zou verschijnen op Netflix. Die zijn nu ook bevestigd. Netflix laat nu weten dat er twee afleveringen zullen verschijnen. Het gaat om de kortfilm 4: Clean Island en de documentaire Dear Jinro.

4: Clean Island is een van de kortfilms die Sulli opnam voor Persona. De film vertelt het verhaal van een speciaal varken dat wil immigreren naar een proper eiland dat de puurste plaats op de wereld zou zijn. Naast Sulli, zijn ook Park Ga-bi en Hwang Min-young te zien in deze kortfilm die geregisseerd werd door Hwang Sue-ah en Kim Ji-hye.

Dear Jinro is een documentaire die geregisseerd werd door Jung Yoon-suk. Hierin zal dieper ingegaan worden op de persoon die Choi Jin-ro was achter haar publieke persona Sulli. In deze documentaire zal ook het laatste diepte-interview van Sulli verwerkt zitten, dat ze kort voor haar overlijden gaf.

Bekijk hier de eerste teaser voor Persona: Sulli:

Persona: Sulli verschijnt op maandag 13 november 2023 op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...