Netflix komt met een officiële ‘The Witcher’-tijdslijn en kaart

The Witcher wordt vaak “het antwoord van Netflix op Game of Thrones” genoemd. Dan kan het onmogelijk als een verrassing komen dat het plot van The Witcher nogal ingewikkeld is. Maar de makers zijn daar misschien nét iets te ver in gegaan, want Netflix heeft net een verduidelijkende kaart en tijdslijn op de wereld losgelaten.

De meningen over The Witcher waren over het algemeen verdeeld. Heel wat mensen waren fan van de reeks, maar vonden Netflix‘ antwoord op Game of Thrones gewoonweg té moeilijk. Die maakten dan ook zelf instructies bij de reeks.

Kaart van het Continent

En nu heeft Netflix dat ook gedaan! De streaminggigant loste een heuse website, waarop fans (zelfs in het Nederlands!) terecht kunnen voor meer informatie over The Witcher. Het grootste deel van je computerscherm is gevuld met een kaart van het naamloze continent uit de reeks.

The Witcher Netflix Kaart Tijdslijn
Netflix/The Witcher

Het duurt even voor de kaart geladen is, maar dat heeft een goede reden. Onderaan het scherm is namelijk een tijdslijn te zien, die het verloop van The Witcher (heel) wat duidelijker maakt. Als je op een bepaald evenement in de tijdslijn klikt, verspringt de kaart naar de gepaste locatie.

Interactieve kaart en tijdslijn

Je krijgt niet alleen het juiste deeltje van de kaart te zien, maar je krijgt ook meer concrete informatie over die gebeurtenis. Als het bijvoorbeeld op dat moment regende, zal het ook op de kaart regenen. En een gigantische brand? Die krijg je ook duidelijk te zien op de kaart.

De tijdslijn is bovendien erg uitgebreid. In het eerste seizoen van The Witcher zijn de gebeurtenissen verspreid over ongeveer dertig jaar, maar in het handige overzicht krijg je uitleg over meer dan 1.250 jaar aan evenementen.

Conjuctie der Sferen tot Ontmoeting van de Lotsbestemmelingen

Het eerste dat besproken wordt, is de Conjunctie der Sferen. Die wordt omschreven als “een onverklaarbare gebeurtenis die leidde tot de komst van mensen en monsters op het Continent, waardoor het land voorgoed veranderde”. Klik je op de korte uitleg die verschijnt, dan komt er links op je scherm een uitgebreidere versie daarvan.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-LVuIh_PPU

De laatste gebeurtenis op de tijdslijn is ook meteen die waarmee het eerste seizoen van The Witcher eindigt. De gebeurtenis in kwestie is het moment waarop Geralt en Ciri elkaar eindelijk ontmoeten en kreeg de logische naam “Ontmoeting van de Lotsbestemmelingen”.

In een gat gevallen na het eerste seizoen van The Witcher? Snuister dan zeker eens in de lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...