Netflix lost trailer voor nieuwe Zuid-Koreaanse datingshow ‘Nineteen to Twenty’

Netflix pakt binnenkort uit met een nieuwe Zuid-Koreaanse datingshow. Na Single’s Inferno en Change Days gaat het nu om de show Nineteen to Twenty, waarin we een groep jongeren volgen tijdens hun laatste week als tiener. Ze wonen daarbij samen met één regel: ze mogen pas daten als ze daadwerkelijk 20 jaar zijn.

Tot woensdag 28 juni 2023 heeft Zuid-Korea nog een bijzonder leeftijdssysteem. Zo ben je in Zuid-Korea bij je geboorte al meteen één jaar oud en wordt iedereen op 1 januari een jaartje ouder. Dit systeem wordt deze week afgelast, maar speelt een belangrijke rol in Nineteen to Twenty, de nieuwste datingshow op Netflix:

Nineteen to Twenty

In Nineteen to Twenty volgen we een groep 19-jarigen. Zij zullen samen hun laatste week als tiener doorbrengen, waarna ze op 1 januari allemaal 20 jaar oud worden. Eerst verblijven ze in een school, waar één regel geldt: “Daten is verboden”. En het lijkt er niet op dat iedereen zich aan die regel zal houden. Zo horen we al meteen iemand zeggen: “Wanneer ze zeggen dat je iets niet mag doen, wil je dat juist meer doen”. Vervolgens krijgen we al enkele beelden te zien waarin de verschillende deelnemers interesse in elkaar tonen.

Op 1 januari worden ze allemaal 20 en volwassen voor Zuid-Koreaanse normen. Daardoor mogen ze verhuizen naar House 20, waar daten wél toegelaten is. Ook hier zullen ze nog een week samen verblijven. Je kan het dus een beetje bekijken als het Zuid-Koreaanse (lees: bravere) antwoord op Too Hot To Handle.

Nineteen to Twenty verschijnt op dinsdag 11 juli op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Nineteen to Twenty:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...