Populaire Netflixreeks ‘Locke & Key’ zal eindigen met aankomende derde seizoen

De geliefde Netflixserie Locke & Key komt tot een einde na het aankomende derde seizoen. Dat blijkt uit een exclusief verslag van Deadline. Het einde van de reeks komt echter niet vroegtijdig. Het was namelijk altijd al het plan om slechts drie seizoenen van de horrorserie te maken. Seizoen 3 is dan ook gemaakt met een goed slot van het verhaal in het achterhoofd. Wanneer dat nieuwe en laatste seizoen dan op Netflix zal verschijnen, is nog onbekend.

De hitserie Locke & Key zal stoppen na het aankomende derde seizoen. Fans van de reeks gebaseerd op de stripboeken van Joe Hill en Gabriel Rodríguez hoeven zich echter geen zorgen te maken. De makers van de show beloven een mooi einde met seizoen 3. Zij wisten namelijk al dat dat seizoen het laatste hoofdstuk van Locke & Key zou betekenen.

Drie seizoenen

Na het grote succes van het eerste seizoen werd het creatieve team achter Locke & Key benaderd met een plan voor nog twee extra seizoenen. In totaal zou de reeks dus uit drie seizoenen bestaan. Dat paste namelijk in de visie van de uitvoerende producers/coshowrunners Carlton Cuse en Meredith Averill. Zij hadden altijd al een idee over hoe ze het verhaal wilden vertellen en wanneer ze het zouden afronden.

“Toen we eenmaal begonnen te werken aan de serie, vonden we dat drie seizoenen de ideale lengte was om het verhaal van de Locke-familie en hun Keyhouse-avonturen tot een bevredigend einde te brengen”, zeiden Cuse en Averill in een verklaring. “Als storytellers zijn we dankbaar dat we de kans hebben gekregen om onze versie van Joe Hill en Gabriel Rodriguez’ ongelooflijke verhaal precies zo te vertellen zoals wij dat wilden. We houden echter de magische sleutels nu voor ons eigen persoonlijk gebruik”, grapten ze.

Cuse en Averill zijn momenteel bezig met het afronden van de post-productie van de laatste acht afleveringen. Daarvan moet Netflix nog een releasedatum voor vastleggen. Naar verwachting zou het derde en laatste seizoen van Locke & Key later dit jaar worden uitgebracht.

Locke & Key

Locke & Key ging in première in februari 2020. De komst van een tweede seizoen werd al een maand later aangekondigd. In december van datzelfde jaar werd ook een derde seizoen bevestigd. Hierdoor werden de twee seizoenen dus back-to-back gefilmd in Toronto. Seizoen 2 kwam vorig jaar in oktober uit.

De fantasy-horrorserie volgt de familie Locke. Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden wordt vermoord, besluiten de drie kinderen, Kinsey (Emilia Jones), Tyler (Connor Jessup) en Bode (Jackson Robert Scott), en hun moeder Nina (Darby Stanchfield) te verhuizen naar de Keyhouse. Dat is het landhuis van de familie van hun overleden vader. Daar ontdekken ze echter dat het huis heel speciaal is en vol zit met magische sleutels. Terwijl de Locke-kinderen de verschillende sleutels en hun unieke krachten verkennen, ontwaakt er een mysterieuze demon. Die zal voor niets en niemand stoppen om de sleutels van ze te stelen.

De hoofdrolspelers van Locke & Key seizoen 3 zijn Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Brendan Hines, Sherri Saum, Kevin Durand en Coby Bird.

Meer
Lees meer...