NewJeans lost anthem voor WK ‘League of Legends’, ‘GODS’

Dit jaar gaat het wereldkampioenschap League of Legends door in Zuid-Korea. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat het anthem voor dat WK verzorgd wordt door een Zuid-Koreaanse artiest. De keuze viel daarbij op de K-popmeidengroep NewJeans die het indrukwekkende nummer GODS maakten voor het WK.

De K-popgroep NewJeans heeft hun anthem voor het wereldkampioenschap League of Legends gelost. Het nummer, dat de naam GODS kreeg, wijkt sterk af van het eerdere werk van NewJeans, maar is opnieuw een schot in de roos.

NewJeans

De groep NewJeans maakte haar debuut op 22 juli 2022 en viel meteen op. NewJeans werd namelijk op een heel andere manier gelanceerd dan andere K-popgroepen. Voor 22 juli was er niets bekend over de leden van de groep. Daardoor leerden we Minji, Hanni, Danielle, Haerin en Hyein pas echt kennen wanneer hun eerste nummer Attention dropte.

Ook muzikaal koos NewJeans voor een heel andere aanpak dan de meeste andere vrouwelijke K-popgroepen. Met hun muziek, die geïnspireerd is op R&B uit de nineties en nillies, wisten ze al snel een trouwe fanbasis te verzamelen en liepen ze dus ook in de kijker bij de organisatie van het WK League of Legends.

GODS

De vijfkoppige meidengroep werd gekozen om het anthem voor het WK League of Legends te maken en dat nummer is nu verschenen. GODS is een dramatisch en bombastisch nummer, dat zo afwijkt van de vrolijkere popsound die we gewend zijn van NewJeans. Maar de groep bewijst zo dat ze ook in dit genre kunnen uitblinken.

Het WK League of Legends gaat volgende week, op dinsdag 10 oktober 2023, van start. De finale gaat door op 19 november 2023 in de Gocheok Sky Dome in Seoul.

Bekijk hier de videoclip van GODS:

Meer
Lees meer...