‘Next Goal Wins’ over iconisch voetbalteam van Amerikaans-Samoa vanaf december te zien

Regisseur Taika Waititi komt dit jaar nog met een nieuwe film. Na een minder succes met Thor: Love and Thunder gooit de regisseur het nu over een andere boeg. In Next Goal Wins vertelt hij het opvallende verhaal van het nationale voetbalteam van Amerikaans-Samoa.

Films over sportteams en sporters zijn niet meer weg te denken uit de geschiedenis. Vooral verhalen over underdogs doen het daarbij meestal heel goed. Denk bijvoorbeeld maar aan Cool Runnings over het Jamaicaanse bobsleeteam. Ook de nieuwe film van regisseur Taika Waititi (Our Flag Means Death, Thor: Ragnarok …) vertelt zo een verhaal. Next Goal Wins verschijnt op 20 december in de bioscoop.

Next Goal Wins

Next Goal Wins vertelt het verhaal van het voetbalteam van Amerikaans-Samoa, dat in 2001 met 31-0 verloor van Australië en daarmee de zwaarste nederlaag in de geschiedenis van het WK leed. Met het WK van 2014 voor de deur rekruteert het team een onfortuinlijke, eigenwijze coach (Michael Fassbender) om hun lot te veranderen. Een van de verhaallijnen gaat over Jaiyah Saelua, de eerste transgender speler ooit in een wedstrijd op het WK.

De film is volledig gebaseerd op een documentaire met dezelfde naam die in 2014 verscheen. De regisseurs van die docu, Mike Brett en Steve Jamison, keren terug als producers. De regie ligt in handen van Taika Waititi, die ook het script schreef. In de cast zien we naast Fassbender ook nog Rachel House (Jojo Rabbit, Godzilla x Kong: The New Empire), Will Arnett (Men in Black 3), Elisabeth Moss (The French Dispatch) en Rhys Darby (Our Flag Means Death).

Bekijk de trailer van Next Goal Wins hier:

Next Goal Wins verschijnt op 20 december in de bioscoop.

Meer
Lees meer...