‘Thor: Love and Thunder’: Chris Hemsworth vond film ook “te dwaas”

Vorige zomer kwam met Thor: Love and Thunder de langverwachte vierde film rond de superheld uit. Hoewel die film grote ogen zou moeten gooien, bleef het grote succes uit. Velen vonden het verhaal te zwak en de humor te simpel. Daar lijkt ook acteur Chris Hemsworth, die al meer dan tien jaar de hoofdrol speelt, nu ook mee akkoord te gaan.

Dat Thor: Love and Thunder niet de beste Marvelfilm ooit is, daar lijkt iedereen het over eens. Nu spreekt ook acteur Chris Hemsworth daarover. Dat vertelt hij in een interview met GQ naar aanleiding van zijn nieuw project Extraction 2.

Thor: Love and Thunder

In de laatste Thor-film zagen we hoe het hoofdpersonage het er vanaf bracht na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Tijdens die film verloor de god van de donder alle moed en dat was ook te zien aan de manier waarop hij zich gedroeg. In Thor: Love and Thunder gaat hij vastbesloten terug op zoek naar zichzelf en zijn identiteit. Maar dat loopt niet van een leien dakje, zeker niet wanneer zijn ex Jane Foster (Natalie Portman) opduikt en hij ook achterna wordt gezeten door Gorr (Christian Bale).

Hoewel de synopsis er veelbelovend uitziet, bleven de positieve commentaren toch achterwege. De commentaar van critici ging vooral over hoe Marvel Studios regisseur Taika Waititi te veel vrijheid zou hebben gegeven. Daardoor zou het verhaal verloren zijn gegaan. Ook de fans leken niet overtuigd. Op Rotten Tomatoes haalde de film zo slechts een score van 63 procent. Dat is ontzettend laag voor een Marvelproject.

“Te dwaas”

De vierde film over Thor was dus geen daverend succes. Of acteur Chris Hemsworth in de toekomst nog zal terugkeren, is ook nog niet bekend. Toch is Hemsworth zich ervan bewust dat de film iets te ver ging. “Ik denk dat we iets te veel plezier hadden op de set, waardoor het te dwaas werd”, vertelt de acteur aan GQ. “Het is altijd moeilijk om in te schatten wat het gaat worden als je erin zit. Je weet nooit hoe mensen gaan reageren.”

Uiteindelijk leken ook de kinderen van de acteur niet de grootste fans. “Het komt aan als 8-jarigen kritiek hebben op de film. Ze vonden dat deze te veel humor had en dat de VFX-effecten niet goed waren.”

Thor: Love And Thunder is te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...