Acteur Christian Bale wist niet wat het MCU was voor zijn rol in ‘Thor: Love and Thunder’

We zouden het bijna vergeten, maar niet iedereen weet waar MCU voor staat. De Britse acteur Christian Bale, die te zien zal zijn in Thor: Love and Thunder, was namelijk niet op de hoogte. In een interview met The Independent vertelde hij hoe hard hij in de war was toen fans hem naar het MCU vroegen. Ondertussen weet hij natuurlijk wel dat het staat voor Marvel Cinematic Universe.

Binnenkort is acteur Christian Bale te zien in Thor: Love and Thunder. Daarin speelt hij de grote slechterik Gorr, the godbutcher. Maar voor zijn rol in die film was de Britse acteur niet zo goed op de hoogte van de Marvelwereld en al zijn termen. Zo wist hij bijvoorbeeld niet wat MCU betekende.

Marvel Cinematic Universe

Het Marvel Cinematic Universe, of het MCU, is een belangrijke term in de filmwereld. Het verwijst namelijk naar alle films en series die worden uitgebracht door Marvel Studios. En daar horen natuurlijk ook alle Thor-films bij. De eerste Thor kwam uit in 2011 en de nieuwste, Love and Thunder, komt volgende maand uit. Vanaf 8 juli kunnen fans in de bioscoop gaan kijken naar hoe de god van de donder het zal opnemen tegen slechterik Gorr.

Die rol wordt gespeeld door Christian Bale, die daarmee zijn intrede maakt in het MCU. Al was hij daar op het begin zelf niet helemaal van op de hoogte. In een interview met The Independent vertelde de Britse acteur dat hij moest wennen aan de nieuwe termen. “Mensen vertelden mij hoe fijn ze het vonden dat ik nu in het MCU zat. En ik had geen idee waar ze het over hadden, dus zei ik ‘Wat heb ik gedaan? Ik zit helemaal nergens in’. Ik moest daarna dus vragen wat de term betekende.”

Bekijk de trailer van Thor: Love and Thunder (mét Gorr) hier:

De intrede van Christian Bale in het MCU is vanaf 6 juli te zien in Thor: Love and Thunder in alle Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...