Left Right
scrollTop top

Nicole Scherzinger aangeklaagd door oprichter Pussycat Dolls omdat ze weigert mee te werken aan reünietour


Pussycat Dolls
© Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger (midden) – Bron: Wp Pix / Splashnews.Com / Splash News (via Isopix)

De Pussycat Dolls werken op dit moment aan een reünietournee, maar de voorbereidingen verlopen niet helemaal vlekkeloos. Zo wordt ‘opper Pussycat’ Nicole Scherzinger nu door Robin Antin, de oprichtster van de groep, voor de rechter gedaagd. Scherzinger wil namelijk niet langer meewerken aan de tour, tenzij op nieuwe voorwaarden, die volgens Antin te streng zijn.

Nicole Scherzinger wordt op dit moment voor de rechter gedaagd door Robin Antin, choreografe en de oprichtster van de Pussycat Dolls. Het onderwerp van de rechtszaak is de reünietournee van de meidengroep, die daardoor in het water dreigt te vallen.

Reünietour

De plannen voor de reünie van de Pussycat Dolls dateren uit 2019. Toen tekende Nicole Scherzinger een contract voor de tour die gepland stond in 2020, maar door de uitbraak van het coronavirus werd de tour uitgesteld naar mei 2021 en daarna nog een keertje zonder dat er al een nieuwe datum werd vastgelegd.

In het originele contract stond vastgelegd dat Scherzinger 49 procent van de aandelen en de winst van de tour zou ontvangen. Maar daar is ze het nu niet meer mee eens. Nicole Scherzinger eist nu 75 procent van de winst en wil ook de volledige creatieve controle over de tour. Zolang ze die niet krijgt, weigert ze deel te nemen aan de tour. Scherzinger staaft haar nieuwe eisen met het feit dat de tour haar andere solowerk zou hinderen. Op dit moment is ze namelijk een van de vaste juryleden van de Amerikaanse versie van The Masked Singer en werkt ze ook aan een carrière als (stem-)actrice.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…