De Pussycat Dolls zijn terug, maar waar is Melody Thornton gebleven?

Pussycat Dolls 2019
ISOPIX

De Pussycat Dolls maakten een aantal weken geleden bekend dat ze terug gingen optreden. Nieuws dat voor veel fans met gejuich onthaald werd. De meidengroep maakte vorige week haar fameuze comeback. Maar één ding viel ons meteen op, waar is Melody Thornton gebleven?

Het langverwachte comebackoptreden van de Pussycat Dolls vorige week was heet. En voor sommigen was dat optreden net iets té heet. Want het regende klachten na het optreden tijdens de Britse versie van X-Factor. Veel ouders konden er namelijk niet mee lachen dat hun kroost naar de zwoele, seksuele posities van het vijfkoppige meidenteam moest kijken.

Comeback

Desondanks de klachten stonden de meiden er wel, en hoe. Een comeback van jewelste als je het ons vraagt. De vijf dames dansten de pannen van het dak, maar hun zangkunsten, tja, die waren iéts minder aanwezig. Nicole Scherzinger was de enige van de meidengroep die af en toe eens een noot live zong. Daarnaast viel één ding ons onmiddellijk op toen de meidengroep opkwam: waar is Melody Thornton gebleven die vroeger de Dolls vervolledigde?

Bekijk hier het optreden van de Pussycat Dolls tijdens X-Factor:

Melody Thornton

Wie de Pussycat Dolls een beetje kent, weet namelijk dat zij er sinds het begin van de groep bij was. Althans, sinds het begin van de zanggroep, want de meidengroep was eerst een dansband. Pas later werd een zangeres toegevoegd en dat was niemand minder dan Nicole Scherzinger.

Nu de groep opnieuw uit zijn as treedt, bleek dat Melody Thornton niet meedeed. Dus is er misschien spanning tussen de meiden? Ons antwoord daarop is niet heel simpel uit te leggen. Ja er waren spanningen, maar dat is niet per se de reden dat Thornton niet meedeed met de reünie.

2010

Pussycat Dolls
ISOPIX/Frame Pictures: Helemaal links op de foto zie je Thornton staan

We nemen je terug naar 2010, toen de groep besloot om uit elkaar te gaan. Die split-up werd eigenlijk gestart door Nicole Scherzinger. Naarmate de Dolls steeds succesvoller werden, werd Scherzinger namelijk verder naar de voorgrond gepusht.

In het begin waren ze allemaal oké met Scherzinger die haar positie opeiste als frontzangeres. Maar al snel werd pijnlijk duidelijk dat de andere Pussycat Dolls opgewaardeerde achtergronddanseressen waren. Ze mochten namelijk niét zingen en Scherzinger stond altijd in de spotlight.

Melody Thornton had daar de meeste problemen mee. Thornton kwam namelijk in de meidengroep terecht in de hoop dat ze ooit mocht zingen. Maar dat gebeurde niet, want Scherzinger zong de meeste nummers van de meidengroep in.

Zangeres in plaats van danseres

En dat was jammer, want Thornton is waarschijnlijk de beste zangeres van de hele meidengroep. Ze ziet zichzelf eigenlijk niet als een danseres want ze kan naar eigen zeggen gewoonweg niet dansen. Dat vertelde ze een aantal jaar geleden tijdens een interview met het Amerikaanse programma The Morning Show.

Hier kan je horen hoe goed Thornton kan zingen:

Op een gegeven moment werd het té veel voor de hele groep. Ze konden het namelijk niet meer aan om altijd in de schaduw van Nicole Scherzinger te staan. Daarom besloot de groep om uit elkaar te gaan in 2010.

Geen ruzie

Negen jaar later besloot de groep om dan toch terug bij elkaar te komen, maar dat is zónder Melody Thornton. In een interview met Chartshowtv364 vertelt Thornton: “Nee, we komen niet meer terug samen. Ik wil gewoon van mijn leven genieten en dat kon ik niet in die groep. Ik ben voornamelijk een zangeres en dat kon ik daar niet. Er is voor mij niets om naar terug te grijpen.”

De huidige formatie van Pussycat Dolls is in ieder geval niet kwaad of teleurgesteld in Thornton. “Ze is momenteel veel aan het doen met haar leven. We begrijpen haar keuze volledig. De deur staat altijd open voor als ze terug wil meegaan met ons”, vertelt Nicole Scherzinger.

De meiden hebben dus geen ruzie met elkaar, maar Thornton wil zich momenteel focussen op haar solocarrière als zangeres. Ze kwam onlangs nog met een nieuwe single die deel zal uitmaken van haar grotere album ‘Love Will Return’.

Gesponsorde artikelen