Nieuw op Netflix deze week: de start van een nieuw seizoen ‘Star Trek: Discovery’, Oscar-kandidaat ‘The Trial Of The Chicago 7’ en een documentaire over de K-pop-meidengroep Blackpink

We moeten opnieuw met ons allen zo veel mogelijk in ons kot blijven. De wereld buiten ziet er niet mooi uit, dus vluchten we naar de Netflix-wereld. En daar is ook deze week weer heel wat te beleven. Het verst van de realiteit kunnen we vluchten met onze Star Trek-vrienden, want van Star Trek: Discovery wordt voor de derde keer een blik nieuwe afleveringen open getrokken.

Series

Trekkies kunnen weer juichen, want het derde seizoen van Star Trek: Discovery is deze week van start gegaan. Elke week zal er een nieuwe aflevering op Netflix te zien zijn. Het derde seizoen start meteen daar waar het tweede gestopt is: Michael Burnham en Charles ‘Book’ Booker crashen – 930 jaar in de toekomst – tegen elkaar op.

In het nieuwe seizoen staat de vraag centraal wat er met de Federation gebeurt is. De eerste recensies zijn wisselvallig, maar Star Trek: Discovery wordt wel geroemd omdat de serie elk seizoen met een nieuwe originele invalshoek komt aandraven. Ook wordt gesteld dat we het optimisme en de eenheid van de Federation meer dan ooit kunnen gebruiken vandaag. Kijken maar, dus!

https://www.youtube.com/watch?v=Fb30tUGqaCk&ab_channel=Netflix

Nog nieuw is Grand Army, een serie die ons naar de Grand Army High School in Brooklyn stuurt. De serie volgt een aantal zwarte jongeren die het leven leiden dat de jongeren van vandaag niet kunnen leiden – dat van feestjes en casual seks – en die kampen met de problemen waarmee de jongeren van vandaag te kampen hebben, zoals depressie, racisme en seksueel misbruik.

Kan je ook wel eens genieten van een mini-reeks die je gewoon kan bekijken en dan van je lijstje kan schrappen, zonder dat er nog volgende seizoenen zitten aan te komen? Dan wijzen we je graag op Alguien Tiene Que Morir (Someone Has To Die), een driedelige Spaanse miniserie. Plaats van actie zijn de conservatieve jaren vijftig. Daar zorgt een klaarblijkelijke relatie tussen een jongeman en een Meicaanse mannelijke balletdanser (ballerino) voor opschudding.

Als we zeggen dat een nieuwe Franse serie aan Netflix is toegevoegd die de titel La Révolution draagt, dan is de kans groot dat je hersenen de link leggen met de Franse Revolutie. We zijn immers allemaal ooit naar school geweest. Deze nieuwe serie speelt zich dus inderdaad af in het Frankrijk van eind 18e eeuw en de hoofdpersoon is Joseph Guillotin, de uitvinder van de guillotine. Daar stopt elk raakpunt met de realiteit, want in deze reeks is het – letterlijk – blauw bloed dat de plot vooruit stuwt. Het mysterieuze blauwe bloed blijkt veroorzaakt te worden door een ziekte die in het leven geroepen is om de armen in de maatschappij uit te roeien.

En voor wie liever dichter bij de realiteit blijft – maar wie zou dat dezer dagen willen? – is er Social Distance, een volledig tijdens de lockdown opgenomen reeks die de digitale wegen onderzoekt waarop we tijdens de lockdown met elkaar in contact bleven en blijven.

Films

De meest actuele film van het moment vind je op Netflix. Scenarist en regisseur Aaron Sorkin behandelt in The Trial Of The Chicago 7 het proces tegen enkele vreedzame protestanten die in 1968 streden tegen de oorlog in Vietnam. The Trial Of The Chicago 7 mag zich dan wel eind jaren zestig afspelen, toch kan je er niet omheen dat Sorkin eigenlijk – hoe tragisch het ook is – een film over vandaag aan het vertellen is.

Over vreedzame protesten die uit de hand lopen. Over onvrede die groeit en over machtsmisbruik bij de politie. En over politici die dat staalhard ontkennen. Netflix mikt met deze film op de Oscars en zeker bij de acteurs zitten een aantal stevige Oscarkandidaten. Hoewel Sacha Baron Cohen een Brian May-achtige pruik draagt hebben we hem nooit beter zien acteren dan hier, Yahya Abdul-Maleen II zou na zijn Emmy best ook wel eens een Oscar kunnen winnen voor zijn rol als Bobby Seale en Mark Rylance mag er ook meteen een tweede mee naar huis nemen, want hij is briljant als advocaat William Kunstler. Eén van de beste films van dit jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=wOKAJbnLQVc&ab_channel=FILMTUBE

Komt aanwaaien uit Indonesië: Seperti Hujan Yang Jatuh ke Bumi ofwel – en dat bekt toch iets lekkerder – Love Like The Falling Rain. In deze romantische film volgen we Kevin en Nara, die al vrienden zijn sinds ze klein waren. Kevin heeft nooit gedurfd om zijn werkelijke gevoelens voor Nara uit te spreken en lijkt definitief in de friend-zone te zijn beland.

En voor wie het helemaal luchtig wil houden is er A Babysitter’s Guide To Monster Hunting waarin een aantal babysitters zich organiseren om het op te nemen tegen monsters die het op hun babysitkinderen gemunt hebben. Aanleiding is de ontvoering van de jonge Jacob tijdens Halloweennacht.

Docu & Reality

Vanaf deze week kan je op Netflix naar de langverwachte documentaire BLACKPINK: Light Up The Sky kijken. In de documentaire volgen we Jisoo, Lisa, Jennie en Rosé die sinds hun oprichting in 2016 uitgroeiden tot de meest populaire K-meidengroep en al samenwerkingen met Selena Gomez, Dua Lipa, Lady Gaga en Cardi B aangingen. De documentaire is een aanrader voor fans van het genre, maar zeker ook voor wie de hype (nog) niet goed begrijpt.

Van een heel andere orde is Rooting For Roona, een 40 minuten durende documentaire over een meisje dat in een verwaarloosd deel in het noordoosten van India geboren is met een waterhoofd dat te groot is om het zelf te kunnen dragen. Filmmakers Pavitra Chalam en Akshay Shankar leggen het verhaal vast van de ouders in de zoektocht naar een behandeling én de zoektocht naar de middelen voor die geschikte behandeling voor hun dochter.

Als je een droomhuis wil, maar zelf te onhandig bent om dat tot leven te brengen, of de financiële middelen daartoe ontbeert, dan lijkt een televisieprogramma een goeie oplossing. Op Netflix is er nu Dream Home Makeover, een programma waarin Shea en Syd McGee droomhuizen voor anderen realiseren.

En tot slot is er nog The Cabin With Bert Kreischer, waarin de van nature drukke comedian naar een hut gaat om tot rust te komen. Een hut waar hij ook zijn vrienden uitnodigt om samen met hen zijn geest, lichaam en ziel te reinigen.

Andere tips vind je in onze eigen Netflix top 50!

Meer
Lees meer...