Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: ‘Nine Perfect Strangers’ met Nicole Kidman, ‘The Chair’ met Sandra Oh, Koen De Bouw in ‘The Last Tycoon’ en Jason Momoa in ‘Sweet Girl’


In september komen enkele grote titels als Lucifer en La Casa De Papel definitief tot hun einde en het is nog afwachten wie de gaten die daarmee worden achtergelaten gaat opvullen. Intussen worden aan onverminderd tempo nieuwe reeksen en films gedropt op alle streamingdiensten zodat er zeker geen moment zal komen waarop we niet meer weten wat te kijken. Deze week gaan onder andere de nieuwe reeksen The Chair en Nine Perfect Strangers in première.

Series

Door Big Little Lies en The Undoing werd Nicole Kidman al bijna een vast HBO-gezicht, maar daar komt nu een einde aan. Nicole Kidman trok met David E. Kelley – de showrunner en schrijver van onder andere Big Little Lies en The Undoing – naar hulu voor de nieuwe reeks Nine Perfect Strangers. Bij ons is de reeks te zien via Amazon Prime.

Het verhaal speelt zich af in een resort dat ontspanning belooft aan negen van zijn bezoekers. Alleen blijkt Masha, die het centrum leidt, andere plannen met hen te hebben. Nicole Kidman deed aan method acting voor de reeks: ze bleef de hele opnameperiode in haar rol zitten en wilde ook de andere acteurs niet ontmoeten voor de start van de opnames zodat haar reactie tegenover hen nog helemaal onbevangen was. Het maakt ons alleszins alleen nog maar nieuwsgieriger om te beginnen kijken.

Mooi televisienieuws, want de fans van Sandra Oh moeten niet tot 2022 – wanneer het nieuwe seizoen van Killing Eve start – om haar aan het werk te zien in een hoofdrol. In The Chair, dat nu op Netflix te vinden is, speelt Oh Ji-Yoon, het hoofd van een faculteit aan een kleine Engelse universiteit. Ze komt voor enkele uitdagingen te staan als eerste vrouwelijk hoofd van de faculteit en als een van de weinige werknemers van kleur. D.B. Weiss en David Benioff zijn terug te vinden als executive producer. Voor wie die namen lijkt te herkennen: zij schreven de televisiebewerking van Game Of Thrones.

The Last Tycoon dan is een serie uit 2016 en was al te zien via Amazon Prime, maar is nu ook opgepikt door Streamz. De serie volgt Monroe Stahr, Hollywoods ‘Golden Boy’, in zijn strijd met zijn vaderfiguur en baas Pat Brady om de ziel van hun studio. Monroe’s persoonlijke leven bloeit op wanneer hij de prachtige Kathleen ontmoet. In een wereld, overschaduwd door de Depressie en groeiende invloed van Hitlers Duitsland, biedt dit verhaal een kijkje in de passies, het geweld en de groeiende ambitie van Hollywood in de jaren dertig. Voor ons is The Last Tycoon bijzonder omdat Koen De Bouw ook één van de grotere rollen in de reeks speelt. Ook Lily Collins is erin te zien. Hoewel The Last Tycoon best een succes was en ook genomineerd werd voor drie Emmy’s, werd de reeks na één seizoen stopgezet. Naar verluidt had Amazon Prime de financiën nodig voor hun prestigieuze Lord Of The Rings-reeks.

Aan het begin van de zomervakantie werden de eerste twee seizoenen van Search Party aan Streamz toegevoegd. Voor wie die er al doorgejaagd heeft, is er nu al een derde seizoen aan het aanbod toegevoegd. Search Party draait rond een aantal jongeren die elkaar kennen sinds de universiteit. Wanneer Chantal verdwijnt, een meisje dat samen met hen studeerde maar dat ze maar vaag kenden, wordt vooral Dory daar erg door aangegrepen. Kort na haar verdwijning denkt Dory zelfs dat ze Chantal gezien heeft. Het groepje besluit een zoektocht te organiseren.

Via Disney+ kan je dan weer kijken naar het zevende seizoen van Black-ish, het meest recente seizoen van de geëngageerde sitcom. Die unieke positie toont de sitcom opnieuw in de eerste twee afleveringen van dit seizoen die gedoopt zijn als de Election Special. Het aankomende achtste seizoen wordt overigens het laatste.

Black-ish is niet de enige nieuwe titel op Disney+. Het voordeel aan die streamingdienst is dat ze ook kunnen putten uit archieven. Zo hebben ze nu Baghdad Central toegevoegd, een reeks uit 2020 die zich afspeelt in het Irak van 2003. Bagdad is zes maanden bezet door Amerikaanse troepen, maar de ontbinding van het Iraakse leger, de politie en het burgerlijk leiderschap in de nasleep van de invasie betekent dat er niemand de leiding heeft en er geen effectieve rechtsstaat is. Temidden van deze chaos, misdaad en paranoia heeft de Iraakse ex-politieagent Muhsin al-Khafaji alles verloren en vecht dagelijks om zichzelf en zijn zieke dochter, Mrouj, te beschermen. Maar wanneer hij ontdekt dat zijn vervreemde oudste dochter Sawsan wordt vermist, wordt Khafaji gedwongen tot een wanhopige zoektocht om haar te vinden.

Ook op Disney+ is nu Un Homme d’Honneur te zien over een rechter die ten alle koste zijn zoon beschermt nadat die een ongeval veroorzaakt heeft waarbij de zoon van een machtige misdaadsfiguur om het leven is gekomen. Als de plot je bekend voorkomt: dit is het Franse origineel waarop Your Honor werd gebaseerd, met Bryan Cranston te zien als rechter. Die reeks was te zien op Canvas en via VRT Nu, maar is daar nu niet langer beschikbaar. Maar het Franse origineel dus wél.

Van de uitstekende reeks Life In Pieces – een reeks van CBS – zijn meteen alle vier seizoenen aan Disney+ toegevoegd. In deze reeks met onder andere Dianne West en Colin Hanks draait het om de levens van drie generaties binnen de familie Short. lke aflevering is opgebouwd uit vier verhalen die telkens over een ander deel van de familie gaan.

Op AppleTV+ zijn ze gestart met het tweede seizoen van Truth Be Told. De eerste aflevering van de reeks met onder andere Octavia Spencer en Kate Hudson is nu al te zien, elke week zal een nieuwe aflevering worden toegevoegd. Spencer speelt een true crime-podcaster die betrokken raakt bij een zaak waarin ook haar beste vriendin betrokken is. In de eerste aflevering zien we hoe Poppy naar een tentoonstelling van haar vriendin Micha gaat, maar die kent meteen een schokkend en tragisch einde.

Tot slot willen we ook nog de Mexicaanse reeks Todo Va A Estar Bien (Everything Will Be Fine) op Netflix tippen. In deze achtdelige reeks besluiten en Julia en Ruy om uit elkaar te gaan, maar wel in hetzelfde huis te blijven wonen om de situatie voor hun dochtertje zo makkelijk mogelijk te maken.

Nieuwe films

Vanaf volgende week valt spierbundel Jason Momoa te bewonderen in het tweede seizoen van See (AppleTV+), maar deze week valt hij ook al op Netflix te bekijken. In de nieuwe film Sweet Girl trekt Momoa ten strijde tegen de farmaceutische industrie na het verlies van zijn vrouw. Ondertussen probeert hij het enige gezinslid dat hij nog heeft te beschermen, zijn dochter Rachel.

In de Vlaamse film All Of Us (2019) treffen een aantal ongeneeslijk zieke patiënten elkaar in de praatgroep van de onervaren therapeute Els (Barbara Sarafian). All Of Us gaat over de dood, maar is geen loodzware film. De kleuren zijn helder, de grapjes zijn soms gedurfd, de dialogen rollen en raken waar Willem Wallyn wil dat ze raken. De film is puik werk en de film – die nu via Netflix te bekijken is – verdient dus écht wel meer dan de onverklaarbare 5/10 die de film op IMDb meekrijgt.

Tolkien-fans kunnen zich naar Disney+ reppen, niet voor Lord Of The Rings, maar wel voor de biografische film Tolkien (2019) waarin Nicholas Hoult de wereldberoemde schrijver vertolkt. Deze film onderzoekt de vormende jaren van de verweesde auteur wanneer hij vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt tussen een groep buitenstaanders op school.

Naar Streamz+ dan voor The Singing Club (2019), een film die in de meeste andere landen de titel Military Waves heeft meegekregen. Het draait dan ook aan Lisa, die de taak op zich neemt om activiteiten te organiseren voor de vrouwen en kinderen die achterblijven op de militaire basis nadat een groep Britse militairen naar Afghanistan is afgereisd. Wanneer nieuwkomer Sarah voorstelt een zangkoor op te richten wordt dat idee op gejuich onthaald, behalve door Lisa.

Hoe zou het zijn met Kevin Costner? Wel, in 2020 speelde hij in de best genietbare film Let Him Go die nu via Streamz+ te bekijken is. Die film draait om een rouwende weduwe (Lorna) die hertrouwt. Bij toeval ziet Lorna’s moeder Margaret op een dag hoe Donnie op straat zowel zoontje Jimmy als Lorna mishandelt. Kort daarna verdwijnt het gezin spoorloos.

Oudere films

Twee oudere films willen we ook nog graag tippen. Via Disney+ is Walk The Line te bekijken, het Oscarwinnend succes waarin Joaquin Phoenix de muzikale legende Johnny Cash speelt met Reese Whiterspoon aan zijn zijde als June Carter. De film zoomt in op de roem, maar ook op de verslavingen die de countrylegende in zijn greep kregen.

En ook nog op Disney+ is het tevens Oscarwinnende succes The Last King Of Scotland (2006) te zien. De film leverde Forest Whitaker zijn enige Oscar op, hij gaf in de film gestalte aan Idi Amin, de dictator van Oeganda. Die ontwikkelde in de jaren zeventig een persoonlijke band met een Schotse arts (James McAvoy). Aanvankelijk is de arts vereerd om deze positie te bekleden, maar al snel komt hij in gewetensnood.

Docu

Voor het wekelijkse streepje true crime verwijzen we naar Memories Of A Murderer: The Nilsen Tapes op Netflix. Herin vertelt seriemoordenaar Dennis Nilsen over zijn leven en zijn misdaden, op een reeks huiveringwekkende geluidsbanden die zijn opgenomen vanuit zijn cel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…