Nieuw te streamen deze week: de start van het vijfde seizoen ‘Riverdale’, de nieuwe serie ‘Losing Alice’, de film ‘The White Tiger’ en tien nieuwe Pixar-kortfilms in ‘Pixar Popcorn’

Het wordt weer kouder en het gaat sneeuwen: de weersverwachtingen voor het weekend zien er voor die mensen die niet van winter houden weer niet rooskleurig uit. Het goede nieuws: er zijn altijd meer films en meer series om te streamen.

Series

Een hoogdag voor de fans van de serie die sinds 2017 van start ging, want na het ingekorte vierde seizoen – door de coronacrisis uiteraard – gaat vandaag het vijfde seizoen van Riverdale van start op Netflix. Naar aloude gewoonte gaat dat aan het tempo van één aflevering per week.

In het begin van seizoen vijf bevinden we ons eigenlijk nog in seizoen vier. De vertraagde afleveringen krijgen we nu te zien, wat betekent dat we van start gaan met de climax van seizoen vier: prom night. Daarna zullen we een enorme tijdssprong doormaken en seizoen vijf binnen wandelen om te kijken hoe onze favoriete personages het maken nu ze hun twintiger jaren zijn binnengestapt.

Nog nieuw op Netflix is Fate: The Winx-Saga. Deze serie gaat over vijf feeën die op het magische internaat Alfea leren hoe ze hun krachten moeten gebruiken. De twintigers onder ons zullen meteen moeten terugdenken aan de animatiereeks Winx Club, maar de serie mikt ook op de fans van de net afgelopen reeks Chilling Adventures Of Sabrina.

Bij Netflix weten ze ook dat je nooit iets verkeerd kan doen met dino’s. Daarom is er al – razendsnel na het eerste – een tweede seizoen van Jurassic World: Camp Cretaceous. De serie speelt zich af tijdens de gebeurtenissen van de eerste Jurassic World-film. De zes jongeren die de hoofdrol spelen, bevinden zich aan de andere kant van Isla Nublar. In het tweede seizoen proberen ze van het eiland af te raken.

Superheldenseries, nog een categorie die steeds scoort. Op Streamz kan je nu beginnen kijken naar het tweede seizoen van Batwoman. Nadat Ruby Grace besliste om niet meer terug te keren voor een nieuw seizoen moest ze vervangen worden. De keuze van de makers viel op Javicia Leslie.

En wie nog geen genoeg heeft aan een levensechte pandemie kan zich er ook in serievorm aan laven. In het Spaanse La Peste, te vinden op Streamz, keren we immers terug naar een uitbraak van de builenpest in het Sevilla van 1597. We maken er kennis met Mateo, een voormalige soldaat die beloofd heeft om de zoon van een overleden vriend terug te vinden.

Meer Spaans werk op Amazon Prime. Daar kan je heden ten dage 3 Caminos terugvinden, een reeks over vijf vrienden, afkomstig van over heel de wereld, die door de jaren heen meermaals naar Santiago de Compostella trekken en onderweg allerlei dingen meemaken, maar ook zichzelf tegenkomen.

Serie na serie weet Netflix de kijker te lokken met series die een portie sensualiteit en erotiek beloven. De aanhang van AppleTV+ is nog niet zo groot als die van Netflix, maar hun nieuwe reeks Losing Alice is er eentje waarin die erotische spanning ook te voelen is én waarvan de plot nog eens boeiend klinkt ook. De Israëlische reeks draait om een filmregisseur (de Alice waarvan sprake in de film) die in de ban raakt van een scenariste die veel jonger is dan zijzelf. Het blijkt om een film te gaan met heel wat expliciete seksscènes en daar kijkt David, de hoofdrolspeler in de film en de man van Alice, ook wel naar uit.

Nieuwe films

Nog altijd geen concerten, nog altijd zijn de filmzalen gesloten. Maar dat wil niet zeggen dat er geen muzikale noten zijn: deze week komt die van Once Were Brothers, een documentaire over de legendarische band The Band. Frontman Robbie Robertson vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de groep en wordt in de documentaire bijgestaan door enkele grote en enthousiaste fans zoals Bruce Springsteen of Martin Scorsese. Vanaf nu is deze film te zien op verschillende platformen, zoals Sooner, myLum en ZED.

Netflix pakte onlangs uit met het nieuws dat ze dit jaar élke week een nieuwe film zullen lossen. Die van deze week heet The White Tiger en draait rond Balram, een jongeman die opgegroeid is in armoede en ervan droomt om een succesvol ondernemer te zijn. Hij schopt het tot chauffeur van de rijke Ashok en zijn vrouw, maar wordt verraden. En dat is het moment waarop Balram besluit om in opstand te komen tegen het kastesysteem. De film werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Aravind Adiga die in 2008 de Man Booker Prize won en zijn boek zag uitgroeien tot een wereldwijde bestseller.

Van de nieuwe films op Streamz+ hebben wij Where’d You Go Bernadette op ons lijstje gezet. De laatste film van Richard Linklater – de regisseur van Boyhood en de Before-trilogie – kreeg geen malse kritieken te verwerken, maar een film van Linklater met Cate Blanchett in de hoofdrol willen we desondanks slechte kritieken wél nog altijd zien. Zeker als Blanchett een vrouw speelt die een hekel heeft “aan veel dingen waaronder mensen, haar huis verlaten en de ouders van de klasgenoten van haar dochter.” Wanneer Bernadette plots verdwijnt weet niemand waar zij plots heen zou kunnen zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=tLFo0qQP5KU&ab_channel=FTZ

Nog meer straffe acteurs zijn te zien in The Current War (Streamz+), een film die geen release in de cinema kreeg omwille van de coronavirus. De film speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en volgt de uitvinders Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) en George Westinghouse (Michael Shannon). Beiden hebben ze een manier gevonden om elektriciteit te distribueren over het Amerikaanse continent. Als de twee verwikkeld raken in een technologische wedloop staat er meer op het spel dan alleen het aan krijgen van een lamp.

Op Disney+ was het deze week rustig. Naast een derde aflevering van WandaVision is er ook Pixar Popcorn te vinden. Tien nieuwe kortfilms met bekende figuren uit Pixar-films.

Oudere films

Nog nieuw op Disney+ sinds enkele dagen is The Book Of Life (2014), een animatiefilm met de stemmen van Channing Tatum en Zoe Saldana die ons bij zijn release compleet ontgaan is. In The Wonder Of Life draait het allemaal om Manolo, een jongen die twijfelt of hij zijn hart zal volgen of zal voldoen aan de verwachtingen van zijn familie. Voordat hij een van die paden kiest begint hij aan een avontuur dat hem door drie wonderbaarlijke werelden zal leiden, waarbij hij zijn grootste angsten onder ogen zal moeten zien.

Uit 2015 komt Mad Max:Fury Road aangestormd. Deze film – met Tom Hardy en Charlize Theron – is terug van weggeweest op Netflix en verbeeldt één grote achtervolging in de woestijn in een dystopische wereld. Het technische en opwindende huzarenstukje van George Miller werd dat jaar verrassend genomineerd voor 10 Oscars, waarvan er ook nog eens 6 gewonnen werden. Intussen zijn de opnames voor de opvolger Three Thousand Years Of Longing eindelijk begonnen. De hoofdrollen in die film zullen gespeeld worden door Tilda Swinton en Idris Elba.

Docu

Tot slot nog een staaltje spionage. Spionnen hebben ons als mensheid altijd al gefascineerd. Ze hebben de wereldgeschiedenis gestuurd zonder dat iemand het weet en ze waren de inspiratiebron voor talloze romans, series en films. Netflix wijdt er nu een achtdelige reeks aan, of eerder aan de gadgets en tactieken die ze gebruiken.

In Spycraft krijgen we een inkijk in afluistertechnieken, de inzet van dodelijk gif, seksspionage, geheime communicatie, het kraken van codes en meer.

Meer
Lees meer...