Nieuw te streamen deze week: ‘The Old Man’, ‘2DEZIT’ en ‘Die Kaiserin’ zijn nieuw, bij de films zorgt ‘Blonde’ voor commotie, is Zac Efron te zien in ‘The Greatest Beer Run’ en is er eindelijk een ‘Hocus Pocus 2’

Het academiejaar is nu echt voor iedereen gestart en van die timing heeft Streamz slim gebruik gemaakt om hun nieuwe jongerenserie 2DEZIT te lanceren. Jeff Bridges is zijn studententijd al lang voorbij, maar heeft wél een rol geschoord in een reeks op Disney+: The Old Man is de eerste grote televisierol van Bridges. En weinig films die dit jaar al meer commotie hebben veroorzaakt dan Blonde op Netflix, wij geven onze kijk op de dingen. Dat en nog veel meer deze week!

Series

Jeff Bridges is er 72 maar heeft er een paar stevige jaren opzitten. De legendarische acteur leed aan lymfeklierkanker en kreeg daarbovenop een coronabesmetting waardoor zijn gezondheid nog verder achteruit ging. Bridges dacht eraan om te stoppen met acteren, maar spartelde door zijn gezondheidsproblemen heen en speelt nu voor het eerst een hoofdrol in een televisiereeks. In The Old Man is hij op Disney+ te zien als Dan Chase, een voormalig officier bij de CIA. Een tiental jaar geleden verliet hij de CIA en verdween om volledig onzichtbaar verder te leven. Wanneer er een huurmoordenaar arriveert die Chase probeert uit te schakelen, leert de oude agent dat hij zich met zijn verleden moet verzoenen om zijn toekomst te verzekeren. De eerste twee afleveringen – van telkens een stevig uur – staan nu op de streamingdienst, de volgende weken volgt telkens een nieuwe aflevering.

Nog op Disney+ is The Mighty Ducks: Game Changers terug met een tweede seizoen. In het eerste seizoen zagen we hoe coach Alex Morrow een nieuw hockeyteam van underdogs vormde, The Mighty Ducks. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zijn de Ducks uitgenodigd om een prestigieus trainingskamp nabij Los Angeles bij te wonen.

Nog meer jeugd in 2DEZIT op Streamz, alleen gaat het er hier wel wat wilder aan toe dan in The Mighty Ducks. In hun nieuwe reeks richten de makers van WTFock zich op het studentenleven met alles erop en eraan. We volgen twee highschool sweethearts die al snel merken dat hun relatie onder druk kan komen te staan door het leven aan de universiteit. Ze worden door hun vier kotgenoten al snel meegezogen in een wereld vol seks, drank en drugs maar ook diepe gesprekken, experimenten en (emotionele) katers. De twee eerste afleveringen zijn nu al beschikbaar, elke donderdag volgt een nieuwe.

Van La Brea is op Streamz het tweede seizoen gelanceerd. In het eerste seizoen zagen we hoe een onverklaarbaar gigantisch zinkgat een gezin uit Los Angeles uit elkaar scheurde. Aan het begin van het tweede seizoen is het gezin Harris nog steeds van elkaar gescheiden door tijd en ruimte en lijkt de taak om te herenigen groter dan ooit. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is nu al te zien, nadien volgt elke woensdag een nieuwe.

Sisi is populairder dan ooit: eind 2021 was een Duitse minireeks over de Oostenrijkse keizerin nog op vtm te zien, nu pakt Netflix uit met een minireeks bestaande uit zes afleveringen. In Die Kaiserin. In de eerste reeks was het Dominique Devenport die de ooit onsterfelijke rol van Romy Schneider mocht overnemen, nu is het aan Devrim Lingnau. Deze reeks speelt zich af in de eerste maanden nadat Elisabeth von Wittelsbach, oftewel Sisi, is afgereisd naar het Weense hof omdat Franz Josef er met haar zus gaat trouwen. Sisi en de keizer van Oostenrijk-Hongerije worden echter verliefd op elkaar.

Nog op Netflix doet een nieuwe animatiereeks voor volwassenen zijn intrede: Entergalactic. De muzikale animatiereeks werd door Kid Cudi gebaseerd op zijn nieuwe album, dat tegelijkertijd met de reeks uitgebracht werd. De serie volgt een jonge kunstenaar genaamd Jabari op zijn zoektocht naar evenwicht in liefde en succes. Het vinden van succes zal Jabari een stap dichter in de goede richting naar liefde brengen: wanneer hij naar zijn droomappartement in New York verhuist, en zich voorstelt aan zijn nieuwe buur, ontmoet hij de fotografe Meadow. In de stemmencast is schoon volk te vinden als Timothée Chamalet, Vanessa Hudgens, collega-rappers 070 Shake en Ty Dolla $ign en uiteraard ook Kid Cudi zelf.

Over animatiereeksen gesproken: The Simpsons hoeven we niet meer voor te stellen. Op Disney+ is nu ook het 33e (!) seizoen dat liep van september 2021 tot mei 2022 te vinden.

Op Prime Video tot slot is nog een muzikale reeks te vinden. In het zesdelige Jungle worden verschillende levens die zich afspelen in de Britse rapwereld samen in een misdaaddrama dat zich afspeelt in het Londen van de nabije toekomst. Een heleboel Britse rappers, waaronder ook Tinie Tempah, zijn te zien in deze reeks over het onder de ogen kijken van de gevolgen van je daden.

Film

De film die de afgelopen week het meeste commotie heeft veroorzaakt is ongetwijfeld Blonde, de nieuwe film van Andrew Dominik die eerder deze week op Netflix is geland. De regisseur gaat in deze ambitieuze prent – met een speelduur van 2u45 – op zoek naar wat Marilyn Monroe tot haar zelfmoord heeft kunnen brengen. Verwacht dus geen glamoureuze biopic, maar wel een soort van koortsdroom die de gevolgen van trauma verkent. Belangrijk om te weten is ook dat Blonde niet helemaal feitelijk waarheidsgetrouw is, maar dat Dominik zijn script baseerde op Blonde, een roman waarvoor Joyce Carol Oates in 2001 genomineerd werd voor de Pulitzer Prize en de National Book Award. Blonde verdeelt zijn publiek, maar over één ding is iedereen het eens: de Cubaans-Spaanse actrice Ana de Armas levert een prachtprestatie als de Marilyn van dienst. Wij vonden dit trouwens wél een prachtfilm en een aanrader van formaat. Waarom wij deze gewaagde prent zo uitstekend vonden kan je hier nalezen.

We zijn het najaar binnengestapt en dan probeert elke streamingdienst zijn stempel op het aankomende awardseizoen te drukken. Apple TV+ probeert dat dit jaar met The Greatest Beer Run Ever, de nieuwe film van Peter Farrelly, de regisseur die drie jaar geleden verrassend de Oscar voor Beste Film won met zijn Green Book. In deze nieuwe film volgen we een jongeman, John Donohue (Zac Efron), die in 1967 besluit New York te verlaten. Hij probeert zijn jeugdvrienden, die met het leger aan het vechten zijn in Vietnam, op te sporen om hen bier te brengen. Deze onwaarschijnlijk klinkende plot werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Op Streamz+ is Worth te zien, één van de meest onderschatte films van 2021. Michael Keaton speelt een doodgewone advocaat, Kenneth Feinberg, die kort na 9/11 wordt aangesteld om het Victim Compensation Fund in goede banen te leiden. Feinberg staat voor de onmogelijke opdracht om de waarde te berekenen van de levens van de ruim 5000 slachtoffers. Gedurende drie jaar treedt hij op als bemiddelaar voor de nabestaanden, maar wordt hij ook het doelwit van hun leed en frustraties, want geen enkele cheque kan de pijn van hun verlies verzachten. De film vloog bij ons nogal onder de radar, maar haalde wel ons eindejaarslijstje.

In 1993 bracht Disney Hocus Pocus uit, een film over drie heksen die plannen smeedden om de levenskracht van een jong meisje te absorberen om op die manier onsterfelijk te worden. De drie heksen werden vertolkt door Bette Midler, Kathy Najimy en Sarah Jessica Parker. Hoewel de film destijds niet enorm goed ontvangen werd heeft hij in de loop der jaren wel een cultstatus gekregen en werd er nu ook uitgekeken naar de release van Hocus Pocus 2. De gebeurtenissen in de sequel spelen zich effectief ook 29 jaar later af, op een avond waar drie jonge vrouwen per ongeluk drie gemene heksen tot leven brengen door het gebruik van een zwarte kaars. Deze heksen doen zich tegoed aan jonge vrouwen om hun jeugdigheid terug te krijgen. Nu ze weer zijn teruggekeerd naar Salem zijn ze uit op wraak, waarop de drie meiden voor de uitdaging staan om de heksen te stoppen voor klokslag middernacht op Halloweenavond. Vandaag is die sequel nieuw op Disney+.

Nog meer hekserij in My Best Friend’s Exorcism, een horrorkomedie die zich in het jaar 1988 afspeelt. Op Prime Video kunnen we het verhaal volgen van twee studenten – gespeeld door Elsie Fisher (de revelatie uit Eight Grade (2018) en Amiah Miller – die al heel lang beste vriendinnen zijn, maar na een avondje naaktewemmen dat rampzalig is misgegaan begint Gretchen (Miller) zich heel anders te gedragen. Ze is humeurig, prikkelbaar en er gebeuren steeds bizarre dingen als ze in de buurt is. Abby’s onderzoek leidt haar naar een aantal verrassende ontdekkingen.

Netflix presenteert tot slot een bekend klinkend verhaal in Rainbow: Dora, een vrijgevochten roodharige tiener, gaat met haar excentrieke reisgenoten op zoek naar haar moeder. Tijdens hun grillige tocht moeten ze uit handen zien te blijven van een gemene vrouw. Een coming-of-age reis van een tiener, losjes geïnspireerd op het bekende verhaal van The Wizard Of Oz.

Docu

In de driedelige reeks Eat The Rich: The Gamestop Saga probeert Netflix ons het verhaal van GameStop duidelijk te maken. In 2020 bedenkt een groepje dappere amateurtraders op het internetforum Reddit gezamenlijk een gewaagd plan om snel rijk te worden. Ze merken een failliet gaande winkelketen genaamd GameStop op, en zien hun kans schoon om de aandelenmarkt te ontwrichten, en Wall Street de loef af te steken. Ze besluiten namelijk massaal te gaan investeren in de keten, en andere Redditors ervan te overtuigen dit ook te gaan doen. Hierdoor schieten de aandelen van GameStop plots omhoog, en verslaan ze Wall Street op hun eigen terrein.

Reeds bekender is het verhaal dat Netflix aanreikt in Into The Deep: The Submarine Murder Case. Hetzelfde verhaal werd immers op redelijk briljante wijze vertelt in de Scandinavische minireeks The Investigation (2020) die nog steeds te bekijken is via myLum. Het verhaal van de duikbootmoord begon met de verdwijning van de Zweedse journaliste Kim Wall. Voor een reportage had zij afgesproken met een Deense uitvinder die zelf een duikboot in elkaar had gestopt. De twee hadden afgesproken voor een vaart met de duikboot. De zaak werd bijzonder toen de duikboot onverwacht zonk en de uitvinder er alleen uitkwam. Het werd verdacht toen hij verklaarde dat Kim Wall was overleden ten gevolge van een ongeval en hij haar overboord had gegooid om haar een zeemansgraf te geven.

Een geheel ander onderwerp onderzoekt Netflix in de documentaire A Trip To Infinity. Bestaat oneindigheid? Kunnen we het oneindige ervaren? In een animatiefilm gemaakt door kunstenaars uit tien landen gaan ’s werelds meest eminente wiskundigen, natuurkundigen en kosmologen op zoek naar het oneindige en de verbijsterende implicaties daarvan voor het universum.

Hoe kunnen we deze week dit artikel beter beëindigen dan met een ode aan de spelende mens en hoe die zich wereldwijd uit. Precies dat is het onderwerp van Human Playground, een zesdelige docureeks op Netlix die de oorsprong en de evolutie verkent van sport en spel over de hele wereld. Dit vangt aan in eeuwenoude rituelen die zulke elementen bevatten tot miljardenbedrijven die aan eenzelfde soort spel overgeleverd zijn. Aardig weetje: Netflix baseerde de reeks op het fotoboek van de Vlaamse fotografe Hannelore Vandenbussche.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+