Nieuwe mysterieuze serie ‘Styx’ op Streamz krijgt eerste trailer

Het blijft maar nieuwe projecten regenen op zowel de tv-zenders als de streamingdiensten. Ook Streamz komt heel binnenkort opnieuw met een originele serie. Het gaat om Styx dat vanaf 2 februari te zien zal zijn. Daarin volgen we het verhaal van Raphaël Styx die herrijst nadat hij wordt doodgeschoten.

Na Déjà Vu, Fuck You Very Very Much, Storm Lara en Fair Trade komt Streamz opnieuw met een Original. Deze keer gaat het om de misdaadserie Styx die ook wat wegheeft van een horrorreeks. De afleveringen zullen wekelijks verschijnen.

Styx

Styx begint op het moment dat hoofdpersonage Raphaël Styx (Sebastien Dewaele) wordt doodgeschoten. Zij lichaam spoelt de volgende ochtend aan op het strand, maar hij lijkt te herrijzen. Toch lijkt hij niet helemaal onder de levenden te zijn en gaat hij op zoek naar een verklaring voor alles. Dat lijkt niet zo makkelijk als blijkt dat hij de controle over zijn instincten begint te verliezen.

De reeks heeft een indrukwekkende ensemblecast bestaande uit bekende acteurs en opkomende talenten waaronder Sebastien Dewaele (Eigen Kweek), Koen De Bouw (Professor T.), Aimé Claeys (1985), Dahlia Pessemiers-Benamar (Assisen), Wim Willaert (Nonkels), Anemone Valcke (De Twaalf), Jul Goossens (De Twaalf), Lilith Pas (wtFOCK), Imani De Caestecker (De Dag) en Yassine Ouaich (Grond).

Eerste trailer

Dat de nieuwe serie een misdaadreeks met een horrortwist zal worden, blijkt al uit de eerste trailer. Daarin horen we hoe Isabelle Styx (Loes Haverkort) het heeft over hoe je “iets wat dood is geen nieuw leven kan inblazen”. Dat lijkt ook meteen de insteek van de reeks.

Het gezin Styx lijkt op ontploffen te staan. Zo krijgen we te zien hoe de kinderen van Raphaël nog weinig vertrouwen hebben in hun vader en hoe ook anderen het respect beginnen te verliezen. In de eerste beelden zien we ook al meteen hoe Raphaël wordt neergeschoten en hoe hij in de ochtend lijkt terug te keren uit de dood. Dat is niet zonder gevolgen, want uiteindelijk lijkt er een kwade geest in hem te kruipen.

Bekijk de trailer van Styx hier:

Styx is vanaf 2 februari te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...