Nieuwe Star Wars-reeks ‘The Acolyte’ staat nu op Disney+

Vanaf vandaag kan je op Disney+ kijken naar de gloednieuwe Star Wars-reeks The Acolyte. De serie neemt ons mee naar de periode vóór de eerste trilogie van start gaat, op het einde van de High Republic. We volgen de tweeling Osha en Mae, die als kind gescheiden werden en een heel ander leven leidden.

Geweldig nieuws voor fans van Star Wars, want de franchise is vanaf vandaag een nieuwe reeks rijker. Het gaat om de serie The Acolyte, waarin de grenzen tussen goed en slecht zullen vervagen.

The Acolyte

In The Acolyte volgen we de tweeling Osha en Mae, allebei gespeeld door Amandla Stenberg. Zij denken allebei dat hun zus overleed, maar op een dag komen ze te weten dat ze allebei nog leven. Op dat moment hebben ze elk een heel ander leven. Osha was een Padawan van Jedi Master Sol (Lee Jung-jae), maar moest door “interne onrust” stoppen met haar Jedi-training. Mae groeide op tot een krijger met één belangrijke missie: vier Jedi Masters om het leven brengen en zo wraak nemen op het onrecht dat haar als kind is aangedaan. Ze krijgt daarbij de hulp van smokkelaar Qimir (Manny Jacinto), die haar voorziet van middelen om haar plan uit te voeren.

De hoofdrollen worden in de reeks gespeeld door Amandla Stenberg (The Hunger Games) en Lee Jung-jae (Squid Game). Daarnaast kan je ook Manny Jacinto (The Good Place), Charlie Barnett (Russian Doll), Dafne Keen (His Dark Materials), Rebecca Henderson (Inventing Anna), Jodie Turner-Smith (Sex Education), Carrie-Anne Moss (The Matrix), Dean-Charles Chapman (Game of Thrones) en Joonas Suotamo (Star Wars) aan het werk zien in The Acolyte. De reeks is gemaakt door Leslye Headland (Russian Doll, Sleeping With Other People).

Vanaf vandaag staan de eerste twee afleveringen op Disney+. De volgende zes afleveringen worden wekelijks gelost, waarbij er elke woensdag een nieuwe aflevering zal verschijnen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Acolyte:

Lees hier onze interviews met maker Leslye Headland en acteurs Manny Jacinto en Lee Jung-jae.

Meer
Lees meer...