‘The Acolyte’: Wij spraken met acteur Lee Jung-jae over zijn eerste Engelstalige rol als Jedi Master

Disney+ pakt volgende week uit met de nieuwe reeks The Acolyte. Het gaat om een serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum, op het einde van de High Republic, dus nog voor de eerste trilogie. Wij spraken met de Zuid-Koreaanse acteur Lee Jung-jae, die speciaal voor zijn rol als Jedi Master Sol Engels leerde.

In 2022 maakte de hele wereld kennis met de Zuid-Koreaanse acteur Lee Jung-jae. In zijn thuisland was hij al een grote naam, maar zijn hoofdrol in de Netflixreeks Squid Game bombardeerde hem tot een internationale celebrity. Vanaf woensdag 5 juni zal Lee Jung-jae te zien zijn in zijn eerste Engelstalige rol. Hij speelt Jedi Master Sol in de nieuwe reeks The Acolyte, die zich afspeelt in het Star Wars-universum.

Eerste Zuid-Koreaanse Jedi

Wat was je eerste introductie met Star Wars?

Lee Jung-jae: “Ik zag Star Wars voor het eerst toen in ik de lagere school zat. Dus ik was heel jong. Maar ik vond de film zo cool. Er zijn weinig films die zo’n grote impact op mij maakten, maar een ervan is Star Wars. Het leuke aan Star Wars is dat er zoveel verschillende films en series over gemaakt zijn en het is geweldig om daar nu zelf deel van uit te maken.”

Had je ooit gedacht dat je als Koreaanse acteur een Jedi Master zou kunnen spelen?

Lee: “Nee. Hoewel, misschien kon een Koreaan wel een Jedi Master worden, maar ik had nooit gedacht dat ik het zou worden. Toen ik gecast werd, was ik zo blij en iedereen in mijn omgeving feliciteerde me ook. Het voelde als een enorme eer. Ik kwam naar het Star Wars-kamp om te trainen voor de film met die ingesteldheid. Het was een geweldige ervaring en een herinnering die me voor altijd zal bijblijven. Ik heb zoveel te vertellen over deze ervaring, dus ik ben blij dat ik dat kan doen in interviews.”

Jedi Master Sol

Kan je ons wat meer vertellen over je personage in The Acolyte?

Lee Jung-jae: “Toen ik dacht aan Master Sol, wilde ik een heel menselijke Jedi maken. Dus ik vroeg aan de regisseur Leslye Headland of het zo geschreven was en ze zei: ‘Zeker. De Jedi Master is een heel menselijk personage. Hij is heel dapper, maar anderzijds voelt hij ook aan wanneer er gevaar dreigt.’ Dus ik probeerde om die kant van Sol beetje bij beetje te verwerken in elke scène. Waarbij ik ook telkens het menselijke gevoel van angst wilde behouden.”

Wat zou je doen als je voor één dag een Jedi was?

Lee: “Wel, zou het niet geweldig zijn om een dag vrij te nemen en alles in je huis vanzelf te laten bewegen?”

Waarom moeten mensen kijken naar The Acolyte?

Lee: “The Acolyte is eigenlijk een verhaal over familie en een verhaal over collega’s. Daarnaast zit het ook vol met misverstanden, die opgelost moeten worden, en oude relaties die hersteld moeten worden. Uiteraard is er ook veel actie en zijn er veel coole dingen te zien. Maar het algemene thema is harmonie. Het is dus een verhaal over emoties die we altijd kunnen voelen wanneer we in een menselijke samenleving leven en de situaties die we kunnen meemaken. Dat maakt het heel herkenbaar en leuk om naar te kijken.”

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Acolyte:

The Acolyte is vanaf woensdag 5 juni te bekijken via op Disney+. Lees hier ook onze interviews met Leslye Headland en Manny Jacinto.

Meer
Lees meer...