‘The Acolyte’: Wij spraken met acteur Manny Jacinto over zijn personage Qimir: “Han Solo zonder rizz”

Disney+ pakt volgende week uit met de nieuwe reeks The Acolyte. Het gaat om een serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum, op het einde van de High Republic, dus nog voor de eerste trilogie. Wij spraken met acteur Manny Jacinto over zijn personage Qimir, die hij zelf omschrijft als “Han Solo zonder rizz”.

Manny Jacinto is een Canadese acteur met roots in de Filippijnen, die je waarschijnlijk vooral kent van zijn heerlijke personage Jason Mendoza in The Good Place. Hij zal binnenkort te zien zijn in de nieuwe reeks The Acolyte waarin hij het personage Qimir speelt, een “normale” man in een wereld vol personages met speciale krachten.

Han Solo zonder rizz

Kan je ons wat meer vertellen over je personage in The Acolyte?

Jacinto: “Qimir is een sluw individu. Hij wordt omschreven als een voormalige smokkelaar, een handelaar. Eigenlijk stelt hij een gewone burger voor in dit sterrenstelsel. Door hem kan je zien hoe een normale sterveling zich een weg baant in een wereld met zoveel speciale krachten. Ik omschrijf Qimir altijd als Han Solo, maar dan zonder de rizz.”

Is er iets dat je zelf gemeen hebt met Qimir?

Jacinto: “Hij neemt de dingen niet al te serieus. Hij gebruikt zijn humor om zich uit lastige situaties te werken of om deze situaties wat minder zwaar te maken. Proberen om mensen aan het lachen te brengen is iets wat ik gemeen heb met Qimir.”

De force als huishoudhulp

Wat was je eerste introductie met Star Wars?

Manny Jacinto: “Toen ik 12 jaar oud was, werd ik door mijn ouders verplicht om een instrument te leren. Ik koos de trompet, omdat ik dacht dat dat het makkelijkste was, want er zijn maar drie knoppen. Maar eigenlijk maakte dat het juist heel moeilijk. Het enige lied dat ik ooit leerde spelen, was het themalied van Star Wars.”

Wat zou je doen als je voor één dag een Jedi was?

Jacinto: “Als ik deze vraag krijg, heb ik altijd het gevoel dat we iets moeten doen om de wereld te redden. Maar eigenlijk zou ik gewoon huishoudelijke klusjes doen. De was, de afwas … Ik zou goede dingen kunnen doen, maar ik zou heel egoïstisch zijn en dus gewoon de force gebruiken om de afwas te doen.”

Waarom moeten mensen kijken naar The Acolyte?

Jacinto: “Het is een reeks voor de fans, gemaakt door een grote fan: Leslye Headland.”

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Acolyte:

The Acolyte is vanaf woensdag 5 juni te bekijken via op Disney+.

Meer
Lees meer...