‘The Acolyte’: Star Wars-serie van Disney+ krijgt nieuwe trailer

Eén maand voor de langverwachte release op Disney+ heeft de streamingdienst een nieuwe trailer gedeeld van The Acolyte. Die trailer belooft alvast een razendspannende reeks.

Het Star Wars-universum verhuisde enkele jaren geleden naar Disney+ met de reeks The Mandalorian. Dat werd meteen een succes en dus volgden er nog veel andere spin-offs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan The Book of Boba FettObi-Wan Kenobi, Andor, Rangers of the New Republic, Ahsoka en veel meer. The Acolyte wordt komende zomer de volgende reeks op Disney+. De serie komt nu ook op 5 juni en doet dat meteen met twee afleveringen.

Jedi Masters

The Acolyte brengt het verhaal van een misdaadgolf tegen Jedi Masters. Daardoor wordt een zeer gerespecteerde Jedi Master, gespeeld door Lee Jung-jae (Squid Game), ingeschakeld om een Jedi Knight, gespeeld door Amandla Stenberg (The Hunger Games) uit te schakelen. De twee hebben echter een verleden samen. Naarmate meer aanwijzingen aan het licht komen, betreden de twee een donker pad waarachter sinistere krachten schuilen, en waar de schijn bedriegt.

Naast Amandla Stenberg en Lee Jung-jae bestaat de cast van The Acolyte ook nog uit onder andere Manny Jacinto, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Charlie Barnett, Dean-Charles Chapman, Margarita Levieva en Joonas Suatamo.

De reeks is van de hand van Leslye Headland, die vooral bekend is van de geprezen serie Russian Doll en als regisseur van de films Bachelorette and Sleeping With Other People. Volgens Variety omschrijft ze zelfs The Acolyte als “een kruising tussen Frozen en Kill Bill vanuit het perspectief van de slechteriken”. Ze noemt samoeraifilms als inspiratiebron.

Bekijk hier de trailer van The Acolyte:

The Acolyte is vanaf woensdag 5 juni te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...