‘The Acolyte’: Wij spraken met maker Leslye Headland over de meest diverse cast in het ‘Star Wars’-universum

Disney+ pakt volgende week uit met de nieuwe reeks The Acolyte. Het gaat om een serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum, op het einde van de High Republic, dus nog voor de eerste trilogie. Wij spraken met maker Leslye Headland over hoe ze het project te pakken kreeg, wat ze ermee deed en waarom we moeten kijken.

Leslye Headland is een film- en televisiemaakster die in het verleden al verantwoordelijk was voor onder andere de films Bachelorette en Sleeping with Other People en de Netflixreeks Russian Doll. Nu zette ze haar schouders onder iets waar ze al lang van droomde: een Star Wars-project. En het resultaat daarvan is vanaf volgende week te zien op Disney+. Wij spraken haar over haar passie voor Star Wars en waarom The Acolyte anders is dan wat we al gezien hebben uit de galaxy far, far away.

Star Wars-fan

Wat was je eerste introductie met Star Wars?

Leslye Headland: “Mijn eerste introductie met Star Wars was de televisiepremière van Return of the Jedi. Dat is de eerste keer die ik mij herinner. Ik herinner me ook dat ik naar The Empire Strikes Back keek. Maar dat is het moment waarop ik aan mijn vader vroeg: ‘Wat is een Jedi?’. Hij sprak toen over een Jedi Knight en ik had dat verstaan als ‘night‘, dus ik dacht: ‘Dat klinkt als een speciale nacht’.”

In het verleden heb je vooral (zwarte) komedies gemaakt. Hoe ben je bij Star Wars terechtgekomen?

Headland: “Het is altijd een droom van mij geweest om in het Star Wars-universum te werken. Ik had een show gemaakt voor Netflix, Russian Doll. De reeks was heel succesvol voor een Netflixshow en het werd genomineerd voor heel wat Emmy’s in de Verenigde Staten. Daardoor had ik het gevoel dat ik een punt in mijn carrière had bereikt waarop ik iets kon doen dat ik echt wilde doen en waarop niemand ‘nee’ zou zeggen. Dus ik heb gewoon m’n stoute schoenen aangetrokken en Lucasfilm gebeld om te zeggen dat ik doodgraag met hen zou willen samenwerken. En zo is de pitch begonnen.”

Diversiteit

Wat meteen opvalt bij The Acolyte is de diverse cast. Het gaat om de meest diverse cast uit een Star Wars-project ooit, met zwarte en Aziatische acteurs. Is dit iets dat belangrijk is voor jou?

Headland: “Ik wilde de acteurs voor de show casten op een manier dat ze een reflectie vormen van de wereld waarin we leven. En ik heb al mijn eerste keuzes kunnen strikken. Niemand moest auditie doen. Behalve Charlie (Barnett, red.). Ik heb Charlie als enige auditie laten doen, ook al heb ik al met hem samengewerkt in het verleden. Het was gewoon een manier om hem te plagen. (lacht)”

Waarom moeten mensen kijken naar The Acolyte?

Headland:The Acolyte is grappig, het is intrigerend, het is een Star Wars-avontuur … maar het heeft ook een donker kantje omdat het een show is die over de bad guys gaat.”

Als je voor één dag een Jedi was, wat zou je dan doen?

Headland: “Ik heb een dochter van een jaar oud. Dus ik zou de force gebruiken om ervoor te zorgen dat ze niet valt of dingen uit kasten haalt waar ze eigenlijk niet aan mag komen.”

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Acolyte:

The Acolyte is vanaf woensdag 5 juni te bekijken via op Disney+.

Meer
Lees meer...