Nieuwe ‘Up’-kortfilm toont hoe Carl op z’n eerste date gaat na de dood van Ellie

Fans van de Pixarfilm Up kunnen binnenkort genieten van een nieuwe kortfilm over de geliefde personages uit de film. In Dug Days: Carl’s Date zullen we zien hoe Carl zich, met de hulp van zijn trouwe viervoeter Dug, klaarmaakt voor zijn eerste date sinds het overlijden van Ellie. Haal die zakdoekjes dus al maar boven.

Op vrijdag 10 februari 2023 verschijnt er een nieuwe kortfilm van de reeks Dug Days. De timing is niet helemaal toevallig gekozen, want in Dug Days: Carl’s Date is er plaats voor romantiek nét voor Valentijn.

Dug Days: Carl’s Date

Dug Days verscheen in september 2021. Het ging toen om een reeks met vijf afleveringen waarin we de avonturen van Dug, de golden retriever van Carl Fredricksen uit Up volgen. Maar nu komt er een nieuwe, losstaande kortfilm van Dug Days, met een belangrijke rol voor Carl.

In de hartverscheurende eerste momenten van Up krijgen we te zien hoe Carl de liefde van z’n leven Ellie verliest. Maar nu lijkt Carl klaar voor een nieuwe vrouw in z’n leven. In Dug Days: Carl’s Date zal Carl voor het eerst op een date gaan sinds het overlijden van Ellie. Maar het is ondertussen al lang geleden sinds Carl nog eens op date ging, waardoor hij niet meer helemaal weet hoe daten tegenwoordig in z’n werk gaat. Daarom schakelt hij de hulp in van zijn trouwe golden retriever Dug.

Ed Asner

Ed Asner, die sinds Up (2009) de stem van Carl Fredricksen verzorgde, zal ook in Dug Days: Carl’s Date te horen zijn. Hij overleed in augustus 2021 op 91-jarige leeftijd, maar sprak voor zijn dood nog de stem van Carl in voor de kortfilm. In Dug Days: Carl’s Date zullen we hem dus waarschijnlijk voor een allerlaatste keer horen als Carl.

Dug Days: Carl’s Date verschijnt op vrijdag 10 februari 2023 op Disney+.

Meer
Lees meer...