Left Right
scrollTop top

YouTubester Nikkie Tutorial slachtoffer van gewapende overval


Nikkie Tutorials
© YouTube NikkieTutorials

De Nederlandse YouTubester Nikkie Tutorials is het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Het huis in Nederland, waar ze samen met haar verloofde Dylan woont, werd overvallen en de YouTubester werd onder vuur gehouden. Geen van beiden liep fysieke verwondingen op, maar “mentaal is het een heel ander verhaal”. Zo laat Nikkie zelf weten aan haar fans.

De Nederlandse Nikkie De Jager is een van de grootste namen op YouTube. Onder de naam NikkieTutorials post ze, jawel, make-uptutorials en andere beautygerelateerde video’s op YouTube. Maar die bekendheid heeft ook nadelen en dat mocht ze onlangs aan den lijve ondervinden.

Gewapende overval

In een statement dat Nikkie zaterdagavond deelde op Twitter en Instagram liet ze aan haar fans weten wat er aan de hand was. “Eerder vandaag werd een van mijn grootste nachtmerries werkelijkheid”, zo schreef ze. “We werden beroofd en onder schot gehouden in ons eigen huis. Dylan en ik werden aangevallen, maar fysiek zijn we oké, mentaal is het een heel ander verhaal. Ik schrijf dit bericht om jullie te laten weten dat we “oké” en “veilig” zijn. Bedankt voor jullie begrip wanneer ik de komende dagen wat tijd voor mezelf neem.”

Al snel werd het duidelijk dat inderdaad om een gewapende overval ging omdat ook de Nederlandse politie tweette over het incident. Nikkie woont in een afgelegen buurt in een klein dorpje in de buurt van ‘s-Hertogenbosch. Dat de overvallers precies daar binnenvielen doet vermoeden dat ze wisten dat het ging om het huis van de YouTubester.

Onbekende buit

Hoewel Nikkie en Dylan er dus met de schrik vanaf kwamen, konden de overvallers wel met een “onbekende buit” aan de haal gaan. Op dit moment zoekt de politie naar “vier getinte verdachten”. Het zou gaan om minstens drie daders die het huis binnenvielen met hoodies. Daarna vluchtten ze weg in een beige Renault.

De politie laat ook weten dat bij de overval “één van de bewoners oppervlakkige verwondingen opliep”. Daarbij is het niet duidelijk of het gaat om Nikkie of Dylan, maar de verwondingen zijn dus niet ernstig aangezien Nikkie ook liet weten dat ze allebei “oké en veilig” zijn.

Chantage

Enkele maanden geleden liet Nikkie in een YouTubevideo nog weten dat ze gechanteerd werd. Die chantage dwong haar om met de wereld te delen dat ze een transvrouw is. Nikkie wilde dat sowieso ooit vertellen aan haar fans, maar ze had dat op haar eigen ritme willen doen, wanneer ze er zelf klaar voor was.

Maar omdat ze gechanteerd werd door iemand die ermee dreigde om het nieuws bekend te maken, wilde Nikkie de eer aan zichzelf houden en haar verhaal zelf delen met de wereld. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de overval iets met de chantage te maken heeft.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update