Left Right
scrollTop top

NikkieTutorials spreekt zich uit tegen J.K. Rowling


NikkieTutorials
© Isopix

J.K. Rowling ligt nu al enkele weken onder vuur. De Harry Potter-auteur liet zich op Twitter negatief uit over transgenders en blijft zich vasthouden aan die mening. Volgens haar bestaat gender niet en ben je sowieso voor je hele leven gebonden aan je geslacht van bij je geboorte.

Als transgender word je geboren in het lichaam van een man of vrouw, terwijl je je eigenlijk het andere geslacht voelt. Tegenwoordig kan je daar iets aan doen en kan je als man vrouw worden of als vrouw man. Maar niet iedereen is het daarmee eens. J.K. Rowling bijvoorbeeld, is een felle tegenstander van transgenders en daar krijgt ze heel wat kritiek over.

“Je bent een schande”

Na de Harry Potter-acteurs en verschillende andere grote namen, heeft nu ook Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, zich uitgesproken tegenover J.K. Rowling. De YouTubester retweette eerst een tweet waarin gezegd werd: “J.K. Rowling moet het zwijgen opgelegd worden. Ze schaadt de transgemeenschap. Ze heeft blijkbaar net de kliniek gepost waar ik als kind naartoe ging en zei dat ze op ons experimenteren. Terwijl de Tavistock-kliniek in feite mijn leven redde”. Die tweet was een reactie op Rowlings laatste uitlating waarbij ze het onder andere gemunt had op de Tavistock-kliniek.

In een volgende tweet liet Nikkie de Jager zelf haar ongenoegen blijken. “En dan te denken dat ik zo’n grote fan was van Harry Potter. Je bent een schande J.K. Rowling. Je hebt geen idee hoeveel schade je veroorzaakt. Je moest je schamen.” NikkieTutorials is zelf een transvrouw waardoor de uitspraken van J.K. Rowling extra kwetsend zijn.

Transgender

Eerder dit jaar kwam Nikkie zelf nog “uit de kast” als transgender. Nikkie werd geboren als man, maar voelde zich niet op haar plaats in een mannenlichaam. Daarom besliste ze al snel, en met de steun van haar omgeving, om een vrouw te worden.

Nikkie deed haar verhaal in een lange video op YouTube. Ze maakte die omdat ze geblackmaild werd door iemand, die ermee dreigde om haar verhaal publiek te maken. Nikkie hield de eer liever aan zichzelf en kwam zelf naar buiten met haar verhaal. Ze kreeg hiervoor wereldwijd lof en werd zelfs uitgenodigd door The Ellen Show.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update