Extra treinen naar zee, maar niet vanuit Antwerpen

De NMBS zal van donderdag tot zondag extra treinen inzetten van en naar de kust. Vanuit Antwerpen komen er geen extra treinen. Volgens de NMBS heeft dat echter niets te maken met de strengere coronamaatregelen die daar van kracht zijn. De NMBS verwacht dat meer mensen naar de kust zullen gaan met het warme weer. Door meer treinen in te zetten hoopt de NMBS mee de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

EPA

De NMBS laat aan de kranten van De Persgroep weten dat de extra treinen worden ingelegd om het reizen veilig te laten verlopen voor iedereen. Donderdag en vrijdag zijn er 10 extra treinen per dag, zaterdag en zondag gaat het zelfs om 14 extra treinen per dag. Die zullen elke keer een aantal minuten voor of na de gewone treinen vertrekken.

Zo hoopt de NMBS de treinen makkelijker te kunnen verspreiden over de verschillende treinen. De treinen zelf rijden met hun maximale samenstelling. Dat wil zeggen dat de treinen over het maximum aantal wagons zullen beschikken.

(Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgen steeds verder.)

Vertrekpunten

Donderdag en vrijdag vertrekken er extra treinen uit Aarlen, Gent-Sint-Pieters, Hasselt en Leuven. Zaterdag en zondag zijn er extra treinen beschikbaar vanuit Hasselt, Schaarbeek, Welkenraedt en Leuven. De treinen rijden telkens van en naar Oostende of Blankenberge.

De NMBS laat weten dat het aantal passagiers in de stations en op de treinen continu gemonitord wordt. De NMBS zal ook voortdurend communiceren met de burgemeesters van de kustgemeenten en met de provinciegouverneur van West-Vlaanderen. Ook roept de spoorwegmaatschappij iedereen op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en om alle maatregelen te respecteren. Het is verplicht om in de trein, in de stations en op de perrons altijd een mondmasker te dragen.

Tegelijkertijd roept Anne Martens, waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen, mensen op om geen onnodige uitstappen naar de kust te maken en om alle maatregelen goed op te volgen als ze toch komen.

(Nederland heeft mogelijk dubbel zoveel coronadoden als gedacht.)

Meer
Lees meer...